Real time web analytics, Heat map tracking

Drukke 23e Draai Rond De Kraai

Op zaterdag 12 mei 2018 werd de 23e editie gehouden van de Draai Rond De Kraai aan de Vlasstraat in Rijsoord. Wielerfans konden weer genieten van een viertal wedstrijden. Als eerste wedstrijd was het de beurt aan de renners in de Sportklasse voor hun wedstrijd over 40 kilometer, waarin 59 renners aan het vertrek stonden.

In de slotfase hadden Frans van Winden en Roel van Gameren zich licht afgescheiden van het peloton en mochten in een onderlinge sprint uitmaken wie winnaar werd. Uiteindelijk was Frans van Winden uit Bergschenhoek de snelste. Roel van Gameren werd tweede en Jeroen Martens won de sprint van het peloton.

Uitslag Sportklasse
1. Frans van Winden
2. Roel van Gameren
3. Jeroen Martens
4. André van Reek
5. Peter Fils
6. Bob Jonkheer
7. Arjan Seunninga
8. Ron Paffen
9. Michael van Son
10. Axel Koopman

2018 05 12WielerrondeRijsoord02

Daarna volgde de Amateurs voor een wedstrijd over 60 kilometer. Met een dertig renners aan het vertrek leverde dit ook een leuke wedstrijd op, waarbij de finishfoto uitsluitsel moest geven over de winnaar. Jonathan Espigares uit Ridderkerk werd echter nipt geklopt door Herman ten Kate uit Rotterdam. Derde werd Marco Kuijvenhoven uit ’s-Gravenzande.

Uitslag Amateurs
1. Herman ten Kate
2. Jonathan Espigares
3. Marco Kuijvenhoven
4. Jorre van der Bij
5. Lars Rietveld
6. Nils van Kooij
7. Robert de Poel
8. Jeroen Bijnagte
9. Martijn de Groot
10. Ruben van Savooijen

2018 05 12WielerrondeRIjsoord03

2018 05 12WielerrondeRIjsoord04

2018 05 12WielerrondeRIjsoord05

De dameswedstrijd had flink te duchten van concurrentie van de Marianne Vos Classic, waardoor er maar 26 aan het vertrek stonden. De wedstrijd werd door Minke Slingerland uit Oosterhout naar haar hand gezet. Met ruime voorsprong kwam ze alleen over de finish. Op de tweede plaats kwam Claudia Jongerius uit Hoogerheide ook alleen over streep en won de Hilversumse Nike Beckeringh de sprint van het peloton.

Uitslag Vrouwen-Elite
1. Minke Slingerland
2. Claudia Jongerius
3. Nike Beckeringh
4. Iris van der Stelt
5. Verena Eberhardt
6. Simone de Vries
7. Yvette de Koning
8. Sofie van Horik
9. Daimy Hellemons
10. Nikky Alberts

2018 05 12WielerrondeRIjsoord06

2018 05 12WielerrondeRIjsoord07

2018 05 12WielerrondeRIjsoord08

2018 05 12WielerrondeRIjsoord09

De laatste wedstrijd van de middag was die voor de Elite-Amateurs, die maar liefst 90 kilometer aflegden over de Vlasstraat, het fietspad langs de rijksweg en de Mauritsweg. Het parcours van 1700 meter wordt door de renners steevast gezien als een loodzwaar parcours. In de wedstrijd leken Max Haaksman en Derek Heek lange tijd op weg te zijn naar de zege, maar de vluchters uit de beginfase werden teruggehaald door een groep volgers. In de eindsprint daarvan was Patrick Vos uit Deventer de snelste. Robert Berk uit Pijnacker werd tweede en Rick Smit uit ’t Harde werd derde. Ridderkerker Sander Lodder reed uiteindelijk nog naar een verdienstelijk 19e plaats.

Uitslag Amateurs-Elite
1. Patrick Bos
2. Robert Berk
3. Rick Smit
4. Bastijn Boele
5. Max Haaksman
6. Jelmer Nuijten
7. Derek Heek
8. Marco Geleijnse
9. Youp Havermans
10. Coen Onderwater

2018 05 12WielerrondeRIjsoord10

2018 05 12WielerrondeRIjsoord11

Ook na afloop van de laatste huldiging bleef het nog flink gezellig aan de Vlasstraat.

Foto's Arjan 't Jong