Real time web analytics, Heat map tracking

Handballers doen aan stuivertje wisselen

De handballers van Saturnus’72 hebben zaterdagavond stuivertje gewisseld met SOS-Kwiek Sport. Helaas niet in de gewenste richting. Eerder die week was er wel succes in de beker.

De start was sterk, 0-3, maar al gauw moest trainer Dylan Muller constateren dat de dekking allerbelabberdst was. Al snel was het dan ook weer 3-3 en kon de Haagse tegenstander gaan bouwen aan een riante voorsprong. Door veel balverlies, slecht aanspelen en het missen van vrije kansen ontstond er frustratie bij de Ridderkerkers. Het verschil bleef beperkt tot 6 á 7 treffers. Aangezien de wisselmogelijkheden beperkt waren moest Muller wachten tot de rust (21-15) om in te grijpen. De harde confrontatie in de rust tussen trainer en spelers had in het tweede deel direct effect. Saturnus scoorde direct 5 keer op rij en naderde SOS tot op een enkele treffer (23-22). Verdedigend stond het goed en kantelde de wedstrijd. De bank van SOS greep in en liet de ploeg over gaan op een ander “speltype”. Hard en meedogenloos werd het devies, iets waartegen de scheidsrechters te weinig optraden. Opnieuw ontstond er frustratie, nu niet onderling maar naar de tegenstander en scheidsrechters. Dit ging ten koste van het spel en opnieuw kon de thuisploeg opnieuw afstand nemen van de gasten uit Ridderkerk. Saturnus poogde nog wel te blijven handballen maar kwam niet meer in de buurt van SOS met een 36-31 nederlaag tot gevolg. Door deze nederlaag passeert SOS de Ridderkerkers op de ranglijst.

Eerder vorige week hadden de Ridderkerkers wel succes in de beker. Ten koste van het Vlaardingse Twist werd de tweede ronde bereikt van de Jan Alma Cup. In een mager bezette Reyerparkhal had de thuisploeg moeite om in het ritme te komen. Zodoende kon de, twee klasse lager spelende, tegenstander eenvoudig bij blijven. Pas half de eerste helft (8-8) kon Saturnus gaan bouwen aan een voorsprong. In het laatste deel van de eerste helft liet de thuisploeg zien dat ze kwalitatief toch een stukje sterker waren. Bij de rust leek de stand van 19-10 garant te staan voor een mega uitslag. In het tweede deel van de wedstrijd was Saturnus’72 duidelijk de bovenliggende partij. Mooie aanvallen werden afgewisseld met slordigheden. Uiteraard had dit te maken met het niveau van de tegenstander maar, zou Dylan Muller na afloop zeggen, “we hadden nog meer uit deze wedstrijd kunnen halen”. Nu bleef de stand na twee keer dertig minuten steken op maar 37-20. Bij Saturnus verdedigde Ralph van de Berg, hij loste vaste keeper Lennart Huisman af, in de tweede helft het doel.

Zaterdagavond wachtte is de eigen hal twee lastige tegenstanders. Bij de dames komt Snelwiek 2 op bezoek (19.10 uur) terwijl koploper Helius om 20.30 uur de mannen bezoekt.