Real time web analytics, Heat map tracking

Wie wordt de voorleeskampioen van schooljaar 2017/2018?

Op 13 februari werd in Bibliotheek Ridderkerk de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Leerlingen van elf verschillende basisscholen uit de regio namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment. De scholen die mee deden kwamen uit Ridderkerk. Colin van Diggele van basisschool De Driemaster kwam als beste uit de bus! Hij gaat door naar de kwartfinale op woensdag 21 maart in Ridderkerk. Op 13 april is de provinciale finale in het Theater van Bibliotheek Rotterdam en op woensdag 23 mei 2018 is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen.

Colin van Diggele
De jury bestond uit Sabina Rollema, Marjoleine Wezemer-de Boer en Gabien Hitzerd. Zij kozen Colin als winnaar. Colin las voor uit Dummie de Mummie en de gouden scarabee geschreven door Tosca Menten. Colin heeft bepaalde fragmenten, inclusief de moeilijke naam van de mummie, zeer goed verwoord. Hij sprak er duidelijk en de toon was goed.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk 1000 nieuwe woorden per jaar erbij leren.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De voorrondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral erg leuk is.

2018 02 14Voorleeswedstrijd1

De deelnemende scholen
Aan de voorleesronde in Ridderkerk deden de volgende scholen mee:
O.B.S. De Reyer, loc. Grote Reijer
O.B.S. de Bosweide