Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Brede School Ridderkerk gaat starten met de blauwe activiteiten

Vanaf 3 juni start de Brede School Ridderkerk in samenwerking met Het Wijkteam een Kinderclub voor kinderen met een  psychische beperking. Het is geschikt voor kinderen van  4-12 jaar. De activitetien zijn speciaal voor kinderen met bijvoorbeeld  Autisme, ADHD, NLD, ODD, hechtingsproblematiek, enzovoorts , maar ook voor kinderen die tijdelijk emotioneel klem zitten door omstandigheden.

 


Er zijn 5 bijeenkomsten op zaterdagochtend van 10.00-12.00, De Klup is op basisschool De Driemaster, Randweg 3, 2983 AL Ridderkerk. Evelien Steinhart, is een zeer gespecialiseerde activiteiten begeleidster met ervaring in  de zorg . Zij zal de lessen gaan geven samen met een  extra begeleider. Er wordt gewerkt in een kleine groep met maximaal 5 kinderen per begeleider. Er is altijd een vast docent, een vaste tijd, en een vaste locatie. We starten nu een pilot van 5 weken vertelt Erna Wouters, stedelijk coördinator Brede School Ridderkerk. We gaan ervan uit dat we na de groet vakantie verder kunnen met dit project.
De kosten zijn 25,00 Euro voor 5 bijeenkomsten. Er kan (indien nodig) gebruik gemaakt worden van de participatiekaartjes van de Brede School Ridderkerk.

 

Met deze Klup willen wij kinderen bereiken met een beperking die niet of moeilijk mee kunnen doen aan de brede school activiteiten. Wij bieden ze een gezellige ochtend met creativiteit, spel en PLEZIER. We zijn blij dat we een speciaal opgeleide docent hebben gevonden die die deze bijeenkomsten gaat verzorgen. Wij willen voor deze kinderen dichtbij huis een groep starten waarin zij zich prettig voelen en waar misschien wel vriendschappen uit ontstaan in de buurt, vertellen Ellen Hellings uit het wijkteam Ridderkerk. Bij de wijkteams kwam regelmatig een vraag naar aanbod n kleine groepen voor kinderen met een psychische beperking. We zijn blij dat we dit nu samen met de brede school kunnen gaan realiseren! En  wij gaan er van uit dat kinderen of hun ouders zich hiervoor opgeven.

 

Aanmelden kan vanaf 8 mei via  de website van de Brede School www.bredeschoolridderkerk.nl/over-brede-school-ridderkerk


We hopen dat veel kinderen het leuk vinden om mee te gaan doen geeft de docente Evelien Steinhart aan. Voor de start zal een van de begeleiders contact opnemen met ouders om een korte vragenlijst af te nemen in het kader van sterkten en zwakten. Voor vragen, ideeën, tips kunt u contact opnemen met Ellen Hellings(  ;  of  06-317 93 854). Zij is GGZ medewerker binnen het wijkteam. Ook kunt u kijken op de website van de brede School Ridderkerk www.bredeschoolridderkerk.nl  of u kunt vragen stellen aan de wijk coördinator van uw eigen Brede School .