Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Michael de Jong in Herinnering

Afgelopen zaterdag 10 maart overleed de singer-songwriter Michael de Jong in zijn slaap. De Dordtse Amerikaan werd in 1945 geboren in het Franse Fontenay uit een Franse moeder en Nederlandse vader. Van 1967 tot 1984 leefde en speelde hij in de USA. Daarna zwierf hij door Europa en verbleef in Londen, Parijs en Bremen om zich vervolgens ook nog twee jaar te vestigen in Kopenhagen. Vanaf 1988 kwam hij ‘terug’ naar Nederland. Op 16 juni 2017 werd Michael de Jong opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame.

 

Op vrijdag 3 februari 2017 gaf Michael de Jong een concert in Theater Het Plein in Ridderkerk in het kader van zijn Requiem For The People tour. De Nederlands-Amerikaanse singer-songwriter was al bezig aan zijn afscheidstournee. Tijdens deze tournee speelt hij solo en met zijn rauwe, doorleefde stem boeide hij het publiek met zijn ingetogen songs, waarin lief en leed doorklonk. In zijn teksten durft hij het verval van de maatschappij te hekelen, maar hij put ook rijkelijk uit zijn eigen ruwe levenservaringen en gebruikt daarbij ook zijn geloof als inspiratiebron. Het optreden werd georganiseerd door de Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk.

 

 

Deze aflevering van Spotlight is te zien bij RTV-Ridderkerk op vrijdag 16 maart tot en met zondag 18 maart te zien om 15.00, 19.00 en 23.00 uur. TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP (De Lokale Omroep). Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl .