The Providers (B) live bij Bluezy 2017 op TV Ridderkerk

In het radioprogramma Bluezy was op donderdag 12 oktober 2017 de Belgische formatie The Providers in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontving in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview werd er ook live opgetreden.

The Providers is een funky bluesband van deze tijd, maar met de voeten in de tradities van het genre. De betrokken muzikanten zijn allemaal jong begonnen tijdens The British Invasion. Echt tot ontwikkeling kwamen ze toen ze de oorsprong hiervan ontdekten, en de waarde van de Amerikaanse bluesmuziek gingen zien.

Na jarenlange rijping in andere bands zoals Blue Blot, Bass Papa, Bluezilla, The South, The Booze Hoisterband en de Barry McCabe Band gelden die beginwaarden nog steeds. Tijdens het maken van plannen voor een nieuwe band vielen termen als de ‘Louisiana Roll’, denk daarbij aan bands als Little Feat en The Royal Southern Brotherhood en de ’Southern Boogie’, zoals van de Allman Brothers. Maar de energieke en toch gevoelige female touch van Koko Taylor en Etta James is een belangrijk ingrediënt. Daar staat frontlady Janne Swolfs voor garant.

Deze impressie is te zien bij RTV-Ridderkerk vanaf maandag 4 t/m woensdag 6 december 2017 telkens op het oneven uur, vanaf 15.00 uur tot en met 23.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP (De Lokale Omroep). Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl .