Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Saturnus’72 handballers in halve finale Jan Alma Cup

De heren handballers van Saturnus’72 zijn doorgedrongen tot de halve finale van de Jan Alma Cup. Hiervoor werd het Zwijndrechtse Conventus met 30-20 verslagen.

 

Helaas werd het geen spektakel zoals je dat van een bekerwedstrijd mag verwachten. Het lager uitkomende Conventus had er voor gekozen om de snelheid uit de wedstrijd te halen in de hoop zo niet onder de voet gelopen te worden. Dat lukte deels doordat Saturnus zich aanpaste aan de tegenstander. De thuisploeg was sterker maar bracht dit niet terug in de stand. Toch kon via 8-5 stand, rond de 15e minuut, er een 15-9 ruststand worden aangetekend. Ook in het tweede deel bleef het tempo te laag. Bij een stand van 18-13 in de 8e minuut werd Saturnus verder in het zadel geholpen door een rode kaart van ex-Saturniaan Richard van Dijke. Hij liet de scheidsrechters weten het niet eens te zijn met een beslissing. De wedstrijd zat daarna op slot (19-16). Saturnus was sterker en Conventus was niet bij machte om iets aan het verschil te doen. Toch werd het verschil in de laatste minuten nog wat groter, de kracht bij de tegenstander was op, en kon Saturnus met een 30-20 overwinning gaan denken aan de halve finale.

 

 

Deze halve finale zal (zeer waarschijnlijk) plaats vinden op woensdag 28 maart. Opnieuw is een thuiswedstrijd geloot. D.I.O.S. 2 is de tegenstander. Deze eersteklasser uit Den Hoorn versloeg met 22-19 Saturnus Leiden. Een gevaarlijke outsider. Het eerste team van deze vereniging komt uit in de eerste divisie. De finale van de Jan Alma Cup is vrijdag 13 april.