Real time web analytics, Heat map tracking

Nederlaag voor KCR

KCR heeft nog 1 punt nodig om te handhaven en ook volgend jaar weer in de Overgangsklasse uit te komen. Afgelopen zaterdag kregen ze de kans op handhaving tegen Oranje Wit. De uitwedstrijd werd gewonnen met 21-16. De verwachting was dan ook dat handhaving wel ging lukken. KCR bleek echter een complete off-day te hebben en kwam er de gehele wedstrijd niet aan te pas. Vrij eenvoudig speelde Oranje Wit de twee punten in de tas. Eindstand: 16-24.

Met Arie van Pelt weer terug in de basis begon KCR aan de wedstrijd. De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Met nog een kwartier op de klok in de eerste helft kwam KCR op een 6-4 voorsprong. Oranje Wit wist de achterstand vrij eenvoudig om te buigen in een voorsprong en scoorde zesmaal tegenover nul goals van KCR. De Ridderkerkers speelden met name tegen zichzelf in plaats van tegen Oranje Wit. De vechtlust voor handhaving was ver te zoeken. Vlak voor rust wist de AKOMAR Shipping-formatie het gat te verkleinen naar 3, maar met de ruststand op 8-11 moest coach Glenn de Vries zijn ploeg in de kleedkamer goed wakker schudden.

Na rust wist KCR iets dichter bij te kruipen, maar Oranje Wit had de smaak te pakken en liep al snel weer uit naar 10-15. Jesse Sloof, Natasja Langstraat en later Naomi Slikboer kwamen in de ploeg om het tij te doen keren. KCR speelde het spelletje echter niet slim en had korte aanvallen waarin geregeld de verkeerde keuzes gemaakt werden. Oranje Wit kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen en gebruik maken van een publiekswissel. Bij de 12-24 leek Oranje Wit het wel prima te vinden. In de laatste twee minuten leek KCR dan toch te weten waar de korf zich bevond en wist nog viermaal te scoren. Zo kwam de eindstand op 16-24. Nog geen handhaving dus voor KCR.

Aanstaande zaterdag gaat KCR op bezoek bij GKV/Enomics. KCR kent alleen nederlagen tegen de ploeg uit Gorinchem. Hier hopen ze aanstaande zaterdag verandering in te brengen. Aanvang in de Van Rappardhal: 19.30 uur.