Saturnus handballers spelen voor Sinterklaas

Zowel de dames als de heren hebben afgelopen zondag geen Sinterklaasfeest kunnen vieren. Al leek het er soms wel op dat de ploegen voor Sinterklaas speelden. Beide teams gingen bij hun tegenstanders de Pietenbrug op.

De dames hadden een moeizame start in hun uitwedstrijd bij Snelwiek. Verdedigend stond het goed, maar aanvallend werden de kansen maar spaarzaam benut. Van de vele kansen werden er voor rust maar 5 benut. Verdedigend haalde keepster Melissa van de Bosch een ruime voldoende waardoor de score aan Rotterdamse zijde met 8 treffers ook maar matig was. Ook in het tweede bedrijf had Saturnus moeite om in de wedstrijd te komen. Het was dan ook geen moment een echte wedstrijd. Bij een stand van 15-11 in de zevende minuut gaf Saturnus op en liet Snelwiek eenvoudig de punten binnen halen met een 20-11 overwinning.

Wederom startten de mannen van Saturnus sterk. In het Zeeuwse Middelburg stond de ploeg al snel op 1-6. Helaas was dit het laatste wapenfeit van de Ridderkerkers. Door enkele domme fouten kon de thuisploeg de boel recht trekken en bij rust een 15-11 stand laten optekenen. Ook in het tweede bedrijf, van deze zeer sportieve wedstrijd, zat het verdedigend niet goed. Saturnus speelde regelmatig voor Sinterklaas. Delta Sport/EMM kon eenvoudig het Ridderkerkse aanvallende stormpje trotseren en zelfs uitlopen. Uiteindelijk stopte de teller bij een 36-28 eindstand. Remco de Jong was met 15 treffers aardig op schot. Bij Saturnus ontbraken wederom Dylan (zwarte piet) Muller en Davey Doodkorte. Ook moest vlak voor de wedstrijd coach Zoran Yosimovski verstek laten gaan wegens dringende werkzaamheden.

Zaterdag 9 december is er weer een avondje handbal in de Reyerhal. Er komen twee teams op bezoek die onder de Ridderkerkers staan. Maar ook twee teams die niet te onderschatten zijn. Bij de dames is dit Indus’67 uit Rozenburg (19.10 uur), bij de heren is dit het tweede van Oliveo uit Pijnacker. Voor beide teams is het zaak om weer eens punten te pakken om niet in de gevaren zone te komen.