HBM Dakbedekking/Taveri pakt koppositie

Na een uiterst matige competitiestart zijn de tafeltennissers van HBM/Taveri bezig met een ijzersterke eindspurt. Afgelopen zaterdag werd in Schiedam in een onderlinge confrontatie met koploper Scyedam zelfs de koppositie gegrepen. Met een uitstekende 3-7 overwinning lieten de gasten duidelijk zien wie het sterkste team in de competitie is.

Patrick Weijers zette met een hattrick de formatie uit Ridderkerk op het goede spoor. Robert Beenes, altijd sterk in belangrijke wedstrijden, was goed voor twee overwinningen in het enkelspel. John van der Toorn leek wat last te hebben van de spanning maar wist wel een belangrijk punt in de wacht te slepen. Uit tactisch oogpunt nam van der Toorn in het dubbelspel de plaats in van Beenes naast Weijers. Dit pakte prima uit en leverde een uitstekende overwinning op.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat HBM/taveri drie punten voor op de enig overgebleven concurrent Scyedam. Zeker gezien het iets eenvoudigere programma staan de Ridderkerkers er uitstekend voor en lijken zij weer snel terug te keren naar de Hoofdklasse. Komende zaterdag komt het geroutineerde Treffers uit Roelofarensveen op bezoek in Ridderkerk. Bij een ruime overwinning kan het eigenlijk niet meer fout.