Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Slikkerveer verliest met 2-4 van XerxesDZB

In de openingsfase van het duel tegen het nog puntloze XerxesDZB begon Slikkerveer goed. Meteen in de eerste minuut gaf Casper Gerritse een fraaie crossbal op de rechterflank naar Rick Drenth, die op zijn beurt de bal in de voeten schoof van de mee opgekomen Dijmon Tewelde, die maar net over de lat schoot.

 

Twee minuten later lag de bal echter aan de andere kant wel in het doel. Een verdedigingsfoutje van Kenchi Orcadio zorgde ervoor dat Martin La Cruz alleen voor Mitchel van der Spoel kwam te staan en het knap afronde: 0-1. In de tiende minuut was Steven van Dongen op weg naar de gelijkmaker, maar de slalom tussen drie verdedigers door werd bij de eerste paal goed tegengehouden door doelman Donk. XerxesDZB bleef daarna telkens gevaarlijk, maar liep vaak in de buitenspelval van Slikkerveer. Rene Beute schoot daarna tweemaal op doel, maar de bal belandde nog niet tussen de palen. Pas in de 31-ste minuut was het uit een vrije trap wel raak voor Rene Beute. Prima ingeschoten over de muur en in de verre hoek, dus onbereikbaar voor Donk: 1-1. In de 36-ste minuut wist Mitchel van der Spoel weer goed redding te brengen op een snelle uitbraak van XerxesDZB, die eigenlijk in buitenspelpositie liep, maar mocht doorgaan van scheidsrechter Verhoeve. Het laatste kansje voor rust was voor Rivaldo Rodrigues, die zijn schot met moeite gepareerd zag worden door Donk, die daarna zelfs geblesseerd het veld af moest en onder de lat werd vervangen door Pietersz. Bij rust was het zodoende 1-1.

 

2017 10 08Slikkerveer XerxesDZBDamionJanssen

 

In de tweede helft startte Slikkerveer weer zeer voortvarend. Een snelle sprint van Rick Drenth op de rechterflank gevolgd door een prima voorzet op Casper Gerritse in het centrum, werd jammer genoeg niet hard genoeg ingeschoten, zodat Pietersz redding kon brengen. Daarna probeerde Slikkerveer het met een aantal afstandschoten, maar deze gingen over en naast. In de 58-ste minuut was het Damion Janssen die goed doorzette en de bal veroverde op het middenveld. Via Steven van Dongen werd Cas Leenders bereikt in het centrum van de aanval en uit de draai schoot Cas fraai de 2-1 binnen. Maar deze voorsprong betekende voor Slikkerveer ook meteen de ommekeer in de wedstrijd, want XerxesDZB beloonde zichzelf heel makkelijk met de gelijkmaker uit een snelle counter. De snelle Jaisy Monte tikte de bal in de 63-ste minuut eenvoudig langs Mitchel van der Spoel in de touwen: 2-2. Slikkerveer probeerde daarna de aanvallende draad weer op te pakken maar Steven van Dongen kopte eerste hoog over en schoot even later ook over het doel heen.

 

2017 10 08Slikkerveer XerxesDZBJairUmarella

 

In de 74-ste minuut werd wederom het vlagsignaal weggewuifd bij een counter van XerxesDZB en was het Sander Hazebroek, die de Rotterdammers op een 2-3 voorsprong zette. In de 79-ste minuut was het goalie Pietersz die aan de basis stond van de 2-4. Zijn uittrap werd op waarde ingeschat door Angelo v.d. Spek en de benutte het buitenkansje eenvoudig. De nederlaag voor Slikkerveer had nog hoger kunnen uitvallen, maar dichterbij dan een schot op de paal kwam XerxesDZB niet meer in deze derde wedstrijd van de competitie, waar Slikkerveer nog altijd wacht op haar eerste overwinning. Komende zondag wordt om 14.30 uur aangetreden bij GLZ Delshaven.

 

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Cas Leenders, Kenchi Orcadio (82 – Robert Kosten), Valerio Vers, Rene Beute, Dijmon Tewelde, Rick Drenth, Steven van Dongen, Casper Gerritse (57 – Damion Janssen) en Rivaldo Rodrigues (78 – Jair Umarella).