Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Twee Ridderkerkers naar Hippiade

Tijdens de regiokampioenschappen op het prachtige terrein van de Develruiters in Heerjansdam zijn afgelopen zaterdag 5 augustus 2017 de regiokampioenen gehuldigd in de verschillende dressuur- en springklassen voor de pony's. In totaal kwalificeerden zich vandaag maar liefst 38 dressuurcombinaties en 11 springcombinaties om de regio Zuid-Holland vertegenwoordigen.

 

Samen met de Z en ZZ ponyspringcombinaties die zich al kwalificeerden tijdens de Randstadcup starten zij voor Zuid-Holland tijdens de Hippiade eind augustus in Ermelo. De thuisclub, De Develruiters (Heerjansdam) won het Verenigingskampioenschap, Het Blauw Gele Vendel (Pijnacker) werd kampioen bij zowel de viertallen  in de klasse L als bij de zestallen in de klasse M. In de klasse Z/ZZ werd PSV Sliedrecht kampioen bij de viertallen.
 
Dressuur
In de klasse Z2-DE ging het kampioenslint naar Sanne van der Pols (Abbenbroek) die met TC Orchid's Syria een mooie score van 70.582% behaalde. Shanna Baars (Nieuw Vennep) werd reservekampioene en behaalde in deze klasse zowel de tweede als de derde plaats. Met Don Camillo Du Bois werd ze tweede met 68.162% en met La Luna werd ze derde met 67.999%. Shanna zal moeten kiezen met welke pony zij Zuid-Holland gaat vertegenwoordigen tijdens de Hippiade. Ook Eveline Dees (Oude Tonge) met Coelenhage's Las Vegas, Nina Paans (Hardinxveld Giessendam) met Brummershoeve's Pulsar H en Tatum Nugteren (Ridderkerk)met Del Piero mogen voor de regio Zuid-Holland starten tijdens de Hippiade.
 
In de klasse Z1-DE werd Suzanne Gasse (Rockanje) met Double Trouble als regiokampioen Zuid-Holland gehuldigd. Reservekampioen werd Sara Schenk (Heerjansdam) met Double S Eros. In de klasse Z1 mag ook Isabelle Kleijn (Zoetermeer) met Creekman's Camaron, Yrsa Smits (Leiden) met Bowie en Arwen Schaaf (Zoetermeer) met Orchid's Niels naar de landelijke kampioenschappen in Ermelo.
 
In de klasse M2 DE was het kampioenslint voor Shona Slinger (Oude Tonge) met Glamour Girl. Reservekampioen in deze klasse werd Jesper van Heijst (Bleijswijk) met Don Vigaro. In deze klasse gaan vier dressuurcombinaties door naar de Hippiade. Behalve Shona en Jesper gaan Carmen van Delden (Babylonienbroek) en Murielle Anink (Zoeterwoude) naar de landelijke kampioenschappen.
 
In de klasse M1 DE werd het regiokampioenschap overtuigend gewonnen door Kim Noordijk (Werkendam) die met Don Davino Horse Point 73.205% reed. Reservekampioen werd Melissa van Noordennen (Papendrecht) met Gino Gilian. Ook voor Ilse Olivier (Rozenburg) en Bente Hedeman Joosten (Voorschoten) is er een startbewijs voor de Hippiade.


Isle de WIlde (Andel) werd met Free Columbine regiokampioen Zuid-Holland in de klasse M1-C en mag ook starten tijdens de Hippiade. Florine Verhoog (Hazerswoude- Rijndijk) werd regiokampioene in de klasse M1-AB met Ricky en ook Jonne Liefhebber (Hei en Boeicop) met Charley van den Hoge Dennen mag in deze klasse Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke kampioenschappen.
 
In de L-klasse dressuur mag Zuid-Holland negen vertegenwoordigers afvaardigen naar de landelijke kampioenschappen in maar liefst vijf categoriën. In de categorie L2-DE mag naast regiokampioen Fenna Ketting (Pernis) met Devill's Kiss Naoni  en reservekampioen Isis Boeijke (Alblasserdam) met Orchid's Gandor, ook Danitsja van Noordennen met Eldorado naar de Hippiade.


Nikki Poldervaart (Hellevoetsluis) is met Presley als regiokampioen in de categorie L2-C afgevaardigd naar de Hippiade.


In de categorie L1-DE reed Liza van Hoorn (Oostvoorne) Wenums Veldzicht Nerando aar de overwinning. Zij mag samen met reservekampioen Noa Meintsma (Brielle) met Klein Roderijs Cocktail, en Emily Schrier (Pijnacker) met Double G naar de landelijke kampioenschappen.
Anne van Westbroek (Den Haag) met Oki doki van het Rozendaelhof werd regiokampioene in de klasse L1-C en Jamie lee Hoogendoorn (Stolwijk) met Cressendo D van stal Juventa in de klasse L1-AB. Ook deze amazones mogen naar de Hippiade.
 
In de B-klassen mogen totaal zeven ponydressuurcombinaties door naar de landelijke kampioenschappen. Kampioenslinten waren er vandaag voor Marieke Lensink (Krimpen a/dIJssel) met Summer H&C in de categorie B-AB, voor Steffie de Peijnder (Den Haag) met Mysterious Mantos in de categorie B-C en voor Romy Vos (Barendrecht) met Kastaar v/d La Rosteehoeve in de categorie B-DE. Reservekampioenen Jade Weinmiller (Den Haag), Roos van Oosten (Rotterdam), Anouk van der Broeke (Vlaardingen) en Indy van Neijnatten (Ridderkerk) mogen ook naar Ermelo aan het einde van de maand.
 
Springen
Parcoursbouwer Arthur van Schoonhoven had een uitdagend parcours ontworpen in de springpiste van de Develruiters in Heerjansdam. 13 Zuid-Hollandse springcombinaties verdienden vandaag een startbewijs voor de Hippiade.
In de klasse M-DE mag Zuid-Holland twee combinaties afvaardigen naar de landelijke kampioenschappen in Ermelo. Die startbewijzen zijn gewonnen door Isabelle Roepel (Rotterdam) die met Breitling regiokampioen werd en reservekampioen Livia Miranda met Crodina H.
In de klasse M-C werd Mabel van Gemerden (Oostvooorne) met Texas regiokampioen Zuid-Holland.
 
In de klasse L-DE werd Anouk Ursem met Navaro regiokampioen en reservekampioen werd Mila Everse met Magic. Ook Dayna Willemse plaatste zich met Ibi S voor de landelijke kampioenschappen. In de categorie L-C werd Pollie Gaasbeek regiokampioen met Zorro. Deze vier L-combinaties zien we eind van de maand in Ermelo.
 
In de klasse B werd behalve op strafpunten ook op rijstijl gejureerd. In deze klasse mogen voor Zuid-Holland totaal vier combinaties door naar de landelijke kampioenschappen. Kampioenslinten waren er vandaag voor Desiré Vroegindeweij met Bodi in de categorie B-AB, voorRoos van Oosten met Nanouk in de categorie B-C en voor Caitlyn Krijger met Her Lucky Bella in de categorie B-DE. Reservekampioen in de klasse B-DE Yvonne van Dis mag ook naar Ermelo aan het einde van de maand
 
"De dag begon met nattigheid maar eindigde met een heerlijk zonnetje. Het was verder een leuke sportieve, goed georganiseerde dag met mooie kampioenen," zegt Jan de Vries, voorzitter van KNHS regio Zuid-Holland. "We hebben met deze dressuur- en springcombinaties een zeer sterke afvaardiging tijdens de Hippiade eind augustus in Ermelo. En wie weet zit hier wel een Olympische ruiter of amazone tussen voor de toekomst."
 
Volgend weekend vindt bij De Develruiters in Heerjansdam het regiokampioenschap dressuur voor paarden plaats.
KAMPIOENEN REGIO ZUID-HOLLAND OUTDOOR 2017 Dressuur
Dressuur klasse B-AB Marieke Lensink Summer H&C Develruiters, PC. De
Dressuur klasse B-C Steffi De Peinder Mysterious Mantos Delftse Ponyclub, PC.
Dressuur klasse B-DE Romy Vos Kastaar v/d La Rosteehoeve Develruiters, PC. De
Dressuur klasse L1-AB Jamie lee Hoogendoorn cressendo d van stal juventa Berkley's Stables, PC.
Dressuur klasse L1-C Anna Van Westbroek Oki doki van het Rozendaelhof Delftse Ponyclub, PC.
Dressuur klasse L1-DE Liza Van Hoorn Wenums Veldzicht Nerando Voorne-putten, PC.
Dressuur klasse L2-C Nikki Poldervaart Presley Rockanje (RPC), PC.
Dressuur klasse L2-DE Fenna Ketting Devill's Kiss Naoni Pernisse Ruitervereniging, PC.
Dressuur klasse M1/M2-AB Florine Verhoog Ricky Groenendijkruiters, PC. De
Dressuur klasse M1/M2-C Ilse De Wilde Free Columbine Biesboschruiters, PC. De
Dressuur klasse M1-DE Kim Noordijk Don Davino Horse Point Biesboschruiters, PC. De
Dressuur klasse M2-DE Shona Slinger Glamour Girl Rockanje (RPC), PC.
Dressuur klasse Z1-DE Suzanne Gasse Double Trouble Rockanje (RPC), PC.
Dressuur klasse Z2-DE Sanne Van der Pols TC Orchid's Syria Putsche ruiters
 
Springen
Rijstijlcompetitie Klasse B-AB Desiré Vroegindeweij Bodi Oostmoerse Ruiters, PC.
Rijstijlcompetitie Klasse B-C Roos Van Oosten Nanouk Delftse Ponyclub, PC.
Rijstijlcompetitie Klasse B-DE Caitlyn Krijger Her lucky bella Delftse Ponyclub, PC.
Springen klasse L-C Pollie Gaasbeek Zorro Delftse Ponyclub Springen klasse L-DE Anouk Ursem Navara Delftse Ponyclub Springen klasse M-C Mabel van Gemerden Texas Voorne-putten, PC.
Springen klasse M-DE Isabelle Roepel Breitling Jockey Club, PC. De
 
Verenigingskampioenschap & vier- en zestallen
VK-pony's: Develruiters
4-tal klasse L: Blauw Gele Vendel
4-tal klasse Z/ZZ-licht PSV Sliedrecht
6-tal klasse L: Blauw Gele Vendel