Oudelande op achterstand

Het eerste herenteam van tennisvereniging d ’Oudelande is tegen een vervelende nederlaag opgelopen. Uit bij Zwijndrecht zou een overwinning een goede stap richting handhaving in de eerste klasse zijn. De dag verliep ondanks een hoopgevend begin anders. Kjell Smid ving de dag aan in het eerste herenenkelspel. Smid speelde verre van groots maar wist op karakter de partij te winnen van Richard Akkerman (6-3 4-6 3-6).

Ook Mitchell Slingerland had een pittig 2e enkelspel. Tegen Dennis van Putten kon hij nipt een spannende partij winnend af sluiten. Slingerland won met 6-3 5-7 3-6. Met een 0-2 voorsprong uit het enkelspel verwachtte het team minimaal 1 punt uit de doorgaans sterke dubbelspelen te pakken. Pieter van der Linde en Franklin Slingerland waren de eersten die faalden in deze opdracht. Een 7-6 6-3 nederlaag tegen Youri Meijer en Marc Elenbaas als gevolg. Kjell Smid en Franklin Slingerland konden ook het daaropvolgende dubbelspel niet winnen. Met 6-2 3-6 6-3 kwamen ook zij tekort tegen Dennis Smits en Akkerman. Pieter en Albert van der Linde waren het laatste duo dat Oudelande toch nog op winst konden zetten. Een gelijk opgaande eerste set werd verloren (7-6) en in de 2e set waren zij wederom de minderen tegen Meijer en Smits (6-3). Zodoende is Zwijndrecht dichterbij gekomen in de stand, terwijl Oudelande verwachtte afstand te nemen. Oudelande staat nog op een veilige 5e plek maar verwacht komende zaterdag weinig punten te behalen tegen koploper ATV. Het worden dus nog spannende weken voor Oudelande 1.

Oudelande 2 lijkt promotie niet meer te kunnen ontgaan na een 3-2 overwinning op concurrent Ouderkerk. Mocht het eerste team degraderen en het tweede team promoveren komen beide teams volgend jaar in dezelfde klasse uit.