Internos2

SensatieGeneratie

HansHaakenArjantJongmetSensatiegeneratieIn het programma ‘SensatieGeneratie’ wordt met zeer grote regelmaat aandacht geschonken aan de verrichtingen en prestaties van lokale artiesten en beginnende bands. "Als beginnende band is het tegenwoordig hartstikke moeilijk om aan de bak te komen. Er zijn nog maar weinig locaties waar je kan optreden en jezelf kan promoten. Wij laten juist die beginnende bands en acts horen die dat niet kunnen", vertelt Hans Haak.Sinds december van 1999 is er zelfs maandelijks eenverkiezing van demo van de maand.

Lokale bands en artiesten uit de regio kunnen hun zelfgemaakte democassette of cd insturen om mee te dingen naar de demo van de maand, waarna de artiest of band wordt uitgenodigd in de studio om de gemaakte demo te komen toelichten.In de eerste uitzending was het de Ridderkerks/Rotterdamse formatie Hard Road. Hierna volgden Chronic Noise, Lost Serenity, Ernst van Ee, Sinical Glance, Jeff & Co., Avyeron, Coogars, Uppercut, Ox-Eye Daisy, Rumbone, Tjolk, The Bright, Incense, Detonation, Son of None, Lunar, Blyssic, Montany en Various Minds.

Daarnaast hebben de presentatoren van de SensatieGeneratie Hans Haak en Arjan ’t Jong in diverse afleveringen bijzondere gasten uit de muziekindustrie in het programma, zoals Hans Broere van Bertus Distributie, en gearriveerde muzikanten als Arjen Anthony Lucassen en de Amerikaanse toetsenist Erik Norlander en zanger/liedjesschrijver Kevin Chalfant, die inmiddels met Clickrecords ook andere artiesten wegwijs maakt in de muziekwereld.

De SensatieGeneratie wordt wekelijks uitgezonden op de zaterdagavond tussen 20.00 en 21.00 (22.00) uur.

Programmatechniek: Arjan 't Jong