Seniorentijd

Seniorentijd een wekelijks programma voor de Ridderkerkse Senioren van 55+ en ouder. Iedere dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur wordt er een twee uur durend programma gemaakt voor de Ridderkerkse Senior.

Naast muziek wordt er aandacht besteed aan o.a. de weekmenu’s van Gasterij De Ontmoeting en die van Aafje. Wekelijks is er voor de puzzelliefhebbers een quiz. Er wordt een woord gezocht dat zo tussen de 12 en 15 letters lang is. Om achter het woord te komen worden er vragen gesteld . Van de antwoorden dient de eerste letter genoteerd te worden. Na de laatste vraag ontvangt men een hint. Men dient de letters dan in de juiste volgorde te plaatsen waardoor het gezochte woord tevoorschijn komt. Ook de muzikale keuze herbergt dikwijls een aanwijzing.

Door lokale bedrijven worden er altijd prijzen beschikbaar gesteld. Heeft men het goede antwoord gevonden dan kan dat doorgebeld worden naar de studio. Telefoonnummer 0180-430777. Voor het bellen heeft men de gelegenheid tot circa 11.45 uur.

Heeft men een prijs gewonnen dan kan die dezelfde dag opgehaald worden vanaf 13.00 uur. Wij vertrouwen erop dat deze niet te lang blijven liggen.

Het eerste uur wordt altijd afgesloten met een gedicht van Hilly Bravenboer.

In het tweede uur wordt er ruimte gemaakt voor de Rocker van Nico Bravenboer. Hij is de ervaren man die voor de techniek en muziekkeuze zorg draagt. Zijn inbreng is zeer gevarieerd, is vooral gericht op de doelgroep van het programma en alom gewaardeerd.

Het programma wordt in zijn geheel op vrijdagmorgen, eveneens van 10 tot 12 uur, herhaald. Logischerwijs kan er dan niet meer gebeld worden voor de uitslag van de quiz.

Medewerkende aan het programma zijn: Hilly Bravenboer, Wendy Harreman, Isabella van Deurzen en Renée van der Elburg.

Presentatie: Sylvia Pont en Jan van der Sande

Techniek en muziekkeuze: Nico Bravenboer