The Story Of … Classic met Buddy Holly

Bij Radio Ridderkerk wordt in het radioprogramma ‘The Story Of … Classic’ een klassieker weer in de picture geplaatst. Telkens wordt er iedere week op de donderdagavond een oude aflevering van het populaire programma ’The Story Of’ afgestoft om na zoveel jaar nog eens naar te kunnen luisteren, want in de afgelopen periode zijn er heel veel juweeltjes voorbij gekomen.

Op donderdag 11 januari wordt een herhaling van de special over Buddy Holly uitgezonden. In deze uitzending kwam Fred Gorter naar de studio en vertelde leuke weetjes over deze zanger.De dag was 3 februari 1959, nu bijna 60 jaar geleden, dus een goede gelegenheid om Buddy Holly weer eens in de schijnwerpers te zetten. Met de Crickets, maar ook als solo zanger heeft Buddy Holly zich in een tijdsbestek van slechts 3 jaar onsterfelijk gemaakt. Van 1955, toen hij afscheid nam van de country muziek, tot aan zijn sterfdag op 3 februari 1959 scoorde hij hits als That'll be the day, Peggy Sue, Oh boy en It doesn't matter anymore plus zong hij een hele reeks van songs, die jaren later werden opgenomen door groepen als The Beatles, The Rolling Stones, Peter and Gordon, Santana etc.

In de vroege ochtend van 3 februari 1959 kwam Buddy Holly om het leven bij een vlegtuigongeluk in Mason City, Iowa met hem lieten de 21 jarige piloot en de zangers Richie Valens en J.P.Morgenson alias The Big Bopper het leven. The day the music died, een dag om een uurtje bij stil te staan op Radio Ridderkerk.

Het programma wordt samengesteld door Frank Stoute, Roel van den Oever, Bob den Breeijen en Kees de Klerk. De uitzendingen van ‘The Story Of … Classic’ zijn elke donderdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te beluisteren via Radio Ridderkerk. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.