Two Shakes of a Lamb's Tail live bij Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 20 juli de formatie Two Shakes of a Lamb’s Tail in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt dan in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

Drie heren van begin twintig die al sinds jaar en dag muziek met elkaar maken, besloten in 2011 dat het tijd was voor Two Shakes of a Lamb’s Tail. De heren mengen de energie van het publiek met de uiteenlopende emoties van henzelf. De klanken die daarop volgen zijn elke keer verschillend en elke keer opnieuw de moeite waard. De muziek die dan ontstaat omschrijft men als sixties psych rock, maar zelf noemen ze het liever Next level blues. Ze halen hun inspiratie onder andere uit acts als: Cream, The Doors, Led Zeppelin en Pink Floyd. Begin 2012 was met het uitkomen van hun eerste EP Work In Progress de eerste stap gezet. Een EP vol met strakke, rauwe blues-rock, geschreven en gespeeld vanuit het hart. In 2015 werd de tweede mijlpaal werkelijkheid: een live-album. I WishYou Were Released, kwam uit. Live opgenomen in Mupo Music in Hoorn. Dit album is iets psychedelischer dan de EP. De heren beheersen de vaardigheid om moeiteloos te kunnen switchen tussen psychedelische blues, klassieke blues en progressieve rock.

In de lente van 2016 hebben de heren van Two Shakes The Living Room Sessions online gepubliceerd. Een intiem live-in-the-studio extraatje voor de trouwe fans. Voor deze sessie zijn er nummers toegevoegd. Voor het nieuwste album 'Next Level Blues' hebben de heren het net even anders aangepakt. Het volledige album is sinds 19 juni 2017 gratis te downloaden via de website. Hier is voor gekozen om de muziek toegankelijk te houden, opdat iedereen het album in vol ornaat kan beluisteren. Inmiddels heeft Two Shakes al heel wat kilometers gemaakt. Ze hebben in Paradiso gestaan, waren de support act van zowel The Pretty Things als de Billy Walton Band. Ze hebben vele podia en zalen bespeeld en dit is nog maar het begin. Ze spelen het liefst zo veel mogelijk. Two Shakes is meer dan alleen een band. Het is een belevenis. Gevoel, kracht, echtheid en liefde. De band bestaat uit Jesper Huisman (zang en gitaar), Johan Kroeze (bas en zang) en Erik Kalma (drums en zang).

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. De uitzending van Bluezy begint om 20.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren op de Ridderkerkse kabel via 107.1 FM, in de ether via 105.7 FM, via de mobiele APP De Lokale Omroep en via internet: www.rtvridderkerk.nl .