Miriam Renzen belicht ‘Kinderen in Armoede’ in Breed Belicht

Op woensdag 19 april 2017 brengt Radio Ridderkerk van 11.00 tot 12.00 uur weer een nieuwe aflevering van het programma ‘Breed Belicht’. Presentator Hans van der Jagt ontvangt in deze uitzending Miriam Renzen. Het motto op deze woensdagmorgen is een thema-uitzending rond ‘Kansen geven aan kinderen in Armoede‘.

Onderwerpen in deze uitzending zijn bijvoorbeeld ‘De verjaardagstas’, de stichting NVVK als ervaringsdeskundige en het Jeugdsportfonds. Miriam Renzen gaat op haar zoektocht naar belangrijke oplossingen ter vereenvoudiging van de nodige maatregelen voor kinderen in armoede, het verlichten van deze armoede, het bevorderen van de participatie en het versterken van het netwerk met betrekking tot de armoede van kinderen. Het betrekken van organisaties in potentie, die zouden kunnen aanhaken bij het verminderen van schrijnende gevallen en het rekening houden met meer coulance bij de uitvoering van minima regelingen staan centraal in het programma.

Het programma van woensdag 19 april 2017 wordt herhaald op woensdag 26 april 2017 tussen 11.00 en 12.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren op de Ridderkerkse kabel via 107.1 FM, in de vrije ether via 105.7 FM en via internet: www.rtvridderkerk.nl .