Koninklijke onderscheiding voor ‘Gouden Gerard’ van Veen

De heer G. J. (Gerard) van Veen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke onderscheiding ontving hij vrijdag uit handen van burgemeester Anny Attema tijdens een High Tea voor vrijwilligers van Sport en Welzijn in Van der Valk Hotel Ridderkerk.

Aanleiding voor de uitreiking was het feit, dat de heer Van Veen (79) al twintig jaar betrokken is bij het klaarmaken en bezorgen van warme maaltijden voor meestal oudere inwoners van Ridderkerk. Dat werk doet hij nu onder de vlag van Sport en Welzijn, maar eerder deed hij dat vrijwilligerswerk bij Stichting Welzijn Ouderen Ridderkerk (de SWOR) en Karaat. Binnen de groep van 20 maaltijdbezorgers is hij een creatieve duizendpoot, en fungeert hij als spreekbuis voor de collega-vrijwilligers.

Vanwege zijn bescheidenheid, loyaliteit, aardige karakter, creativiteit en tomeloze inzet wordt de heer Van Veen ook wel ‘Gouden Gerard’ genoemd.

Ook op andere fronten is de heer Van Veen actief als vrijwilliger. Zo helpt hij sinds 1995 namens de FNV mensen met het invullen van hun belastingpapieren. Verder is hij sinds 2007 voorzitter van Klaverjasvereniging Klavebo, is hij sinds 2000 actief voor de gepensioneerdenvereniging Steeds Hechte Vriendschap, en surveilleert hij sinds 2002 bij Buurtpreventie Bolnes.