Succesvolle smaaklessen in Bolnes

De afgelopen weken verzorgden meester Jerry en Bas lessen over gezonde voeding en bewustwording voor kinderen van de groepen 5 t/m 7 van de O.B.S. De Bosweide en de C.B.S. De Fontein. In samenwerking met van Gelder Groente en Fruit hebben de kinderen een hoop kunnen zien en proeven.

Het doel van dit project is om kinderen bewuster te maken van wat zij eten en wat bepaalde voedingsstoffen met het lichaam doen. Gaandeweg leerden de kinderen de smaak herkennen van een bepaald product. ‘Is het zoet, bitter, pittig of heeft het een andere smaak?’ Ook werden vragen beantwoord als ‘Waarom is een bloemkool weleens paars of geel?’, ‘Wat is een Mélano?’ en ‘Wat is een Pitahaya?’.

Het waren actieve lessen waarbij de kinderen veel moesten nadenken en doen. De kinderen konden tijdens een proeverij verschillende exotische soorten groente en fruit proberen. Zo hebben zij o.a. kiemradijs, avocado, Red love appel, ananasaardbeien, physalis, eetbare bloemen, rabarber en baby paprika’s geproefd. “Wel moesten wij de kinderen uitleggen dat er een verschil is tussen proeven en eten. Kinderen roepen namelijk al snel ‘dat lust ik niet’, maar bij proeven hoeven kinderen het niet te eten tenzij ze het lekker vinden”, zegt meester Jerry van Sport en Welzijn.