Genomineerden Vrijwilligersprijzen bekend

De genomineerden voor de titel Vrijwilliger van het Jaar 2017 zijn bekend, namelijk:
• Els Bakker, actief bij de Zonnebloem (het hele jaar door diverse activiteiten voor mensen met een beperking), Stichting Evenementen Ridderkerk (met name Jeugdland), Samen Sterk Vrouwen Ridderkerk (diverse activiteiten en bij ’t Pannetje, bewonersrestaurant van Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer).

• Franny de Wit, actief in WijkIdeeTeam Drievliet/Het Zand (organiseert allerlei activiteiten voor en in de wijk), Woonzorgcentrum Reijerheem (met name activiteiten die de bewoners in contact met hun omgeving brengen) en Buurtcirkel van Pameijer (waarbij mensen met een beperking in contact komen met buurtgenoten).
• Rafiq Fris is al decennia lang actief bij Stichting Molukse Moskee Ridderkerk Bait Al-Rahmaan als begeleider gespreksgroep jongeren, adviseur en assistent religieuze raad, beheerwerkzaamheden, opvang en contacten vluchtelingen, en vertegenwoordiger in Contactgroep Moslims Christenen, het Abraham-Ibrahim project en andere vredesactiviteiten. Daarnaast was hij actief in de bewonerscommissie Sloopwoningen tweede fase Centrum.

Genomineerden voor de groepsprijzen zijn:
• Vrijwilligersgroep De Orchidee van de Riederborgh. Deze groep doet de dag verzorging en brengt gezelligheid en sfeer. Zij helpen bij activiteiten, assisteren bij de maaltijden en het klaarzetten en opruimen. Door hun inbreng kunnen bezoekers langer thuis blijven wonen.
• De Vrijwilligers van Schuldhulpmaatje. Zij helpen medeburgers met financiële en vaak ook sociale problemen. Het zijn betrokken vrijwilligers die weer wat perspectief brengen en stimuleren en coachen naar (iets) meer zelfredzaamheid en minder afhankelijkheid. Er is daarbij steeds goed overleg met de wijkteams, Sport en Welzijn en ambtenaren. Zij zijn het lichtpuntje in donkere tunnels.

Op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ridderkerk op 2 januari 2018 worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars.