Vervoer naar sociale activiteiten met ‘het busje’

Het busje van Sport en Welzijn (SenW) zorgt er voor dat iedereen in Ridderkerk onder de mensen kan (blijven) komen. Wil je naar het wijkcentrum, op bezoek bij iemand, naar een cursus, een vrijwilligersactiviteit, sporten, samen recreatieve activiteiten ondernemen of in de buurt een uitstapje doen, maar is het vervoer er naartoe een belemmering? Dan kan je een aanvraag doen voor vervoer met ‘het busje’ van SenW.

Het busje rijdt daar waar het collectief vervoer niet toereikend is en een eigen netwerk ontbreekt. Je kan alleen of met een groep een aanvraag doen: het busje is er voor iedereen, senioren, volwassenen of jongeren. Voor deze dienst van SenW hoef je geen indicatie te hebben, wel wordt de aanvraag beoordeeld door de sociaal werker van SenW.

Een team van vrijwillige chauffeurs zorgt in herkenbare kleding voor het rijden van het busje en ondersteunt zo nodig de klanten bij het in- en uitstappen. Het busje rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 tot 17.00 uur op basis van beschikbaarheid. Het vervoer is met name in Ridderkerk en omgeving. De klanten worden van deur tot deur gebracht. De prijs voor een enkele rit binnen Ridderkerk bedraagt € 1,00, en € 5,00 buiten Ridderkerk tot 20 km. Tussen Kerst en Nieuwjaar rijdt het busje niet. In het weekend is de bus beschikbaar voor (sport)verenigingen om tegen maatschappelijk tarief te huren.

Aanvragen voor een rit kunnen gedaan worden via het kantoor van SenW aan de Schoutstraat 5, telefonisch via 0180 – 432 350 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .