Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Erasmusklas Ridderkerk op regiofinale First Lego League

Leerlingen van de Erasmusklas Ridderkerk hebben hun innovatieve ideeën en zelfgebouwde robots gepresenteerd tijdens de First Lego League regiofinale in Rotterdam.


De leerlingen hebben zich de afgelopen tijd gestort op het onderwerp hydrodynamics. Met hun team “De Intelligente Waterblokken” (D.I.W.) presenteerden zij hun onderzoek en technische oplossing in de RDM Campus in Rotterdam. D.I.W. wilde het probleem van gebrek aan drinkwater op Sint-Maarten aanpakken n.a.v. de actualiteit. Het team heeft een boot bedacht met daarin speciale leidingen en filters waardoor van zeewater schoon drinkwater wordt gemaakt. Tevens hebben de leerlingen contact gehad met een deskundige en haar vragen gesteld over rioolbeheer.

 


Parallel aan het onderzoek bouwde het team een eigen robot van lego. Deze robot moest na programmeren zelfstandig missies uit kunnen voeren. De missies stonden in het teken van hydrodynamics, denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een leiding.


De leerlingen kregen een medaille als aandenken en hebben er met elkaar een onvergetelijke dag van gemaakt. De Erasmusklas Ridderkerk is een klas voor (hoog)begaafde leerlingen van de groepen 5 t/m 7 van de vijf openbare basisscholen in Ridderkerk van Stichting OZHW. In deze klas treffen zij één dag per week ontwikkelingsgelijken met wie zij onder andere deelnemen aan projecten, filosoferen en debatteren.