Nationaal Schoolontbijt op De Bongerd

Op veel plaatsen in ons land wordt deze week het Nationaal Schoolontbijt gehouden, het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ze ontbijten niet gezond. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. En het is ook nog eens leuk om samen te ontbijten. Om dat te ervaren gaan ook dit jaar honderduizenden kinderen samen op school ontbijten.

Net als voorgaande jaren riep de organisatie dit jaar alle burgemeesters van de deelnemende gemeenten op om mee te doen. Burgemeester Anny Attema deed er ook dit jaar graag aan mee. Ze at donderdagmorgen een broodje mee met leerlingen van basisschool De Bongerd in Drievliet. De kinderen mochten ook de ambtsketen even om.

2017 11 09Schoolontbijt2

2017 11 09Schoolontbijt3

2017 11 09Schoolontbijt4

2017 11 09Schoolontbijt5

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Die missie past goed bij die van het Nationaal Schoolontbijt om ieder kind gezond te laten ontbijten. En dit goede doel past natuurlijk fantastisch bij het thema dit jaar: ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Burgemeester Attema liet weten dat 100 euro is overgemaakt aan het goede doel van dit jaar.

2017 11 09Schoolontbijt6

2017 11 09Schoolontbijt7