Aankoop Crezéepolder geslaagd

Het Zuid-Hollands Landschap is winnaar van de aanbesteding van het nieuwe getijdennatuurgebied de Crezéepolder langs rivier de Noord. De provincie heeft onze stichting aangewezen als bieder met het beste plan en het beste bod. Dankzij onze donateurs is het gelukt om dit stuk zeldzame, vrij toegankelijke getijdennatuur veilig te stellen voor de toekomst. Heel veel dank voor alle gulle bijdragen!

Het Zuid-Hollands Landschap is blij dat het de Crezéepolder kan toevoegen aan de al door haar beschermde natuur op het Eiland van IJsselmonde. Michiel Houtzagers, directeur van de stichting: “Wij vinden het belangrijk dat juist de bewoners van een drukke regio als IJsselmonde volop kunnen genieten van natuur dichtbij.” We willen het aandeel beschermde natuur in de provincie Zuid-Holland vergroten van 6 naar 10 procent. “Het absolute minimum, zeker in vergelijking met de rijker bedeelde andere provincies,” aldus Houtzagers. “Wij beheren inmiddels veel van dit soort getijdennatuur zoals de Sophiapolder, Klein Profijt en het Eiland van Brienenoord en je ziet dat het werkt: de visarend vliegt al boven Ridderkerk en over een poosje zwemt de bever tot in Rotterdam.”

Het Zuid-Hollands Landschap laat de Crezéepolder verder uitgroeien tot een vrij toegankelijke natuuroase op steenworp van Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Je kunt er prachtig wandelen. In de Crezéepolder geniet je van het prachtige landschap. Daarnaast loop je de kans veel vogel- en plantensoorten tegen te komen. Daaronder ook hele bijzondere soorten die in de Crezéepolder weer de ruimte krijgen. Bijvoorbeeld de spindotter en echte heemst, de blauwborst en de lepelaar. Straks kun je er zelfs de bever en de visarend tegenkomen.