Intocht sinterklaas Ridderkerk

Op zaterdag 25 november zal Sint Nicolaas en zijn pieten officieel Ridderkerk bezoeken. Om 11.00 uur zal de stoomboot de haven van de Werfkade in Bolnes binnenvaren, Sint en zijn pieten zullen aan wal gaan om alle kinderen te verwelkomen. De Sint neemt daar ongeveer een uur de tijd om handjes te schudden en voor een ieder om een eventuele foto te maken. Om 12.00 uur zal de Sint muzikaal begeleid worden door de muziekvereniging Harmonie Slikkerveer naar het centrum van Ridderkerk

Zo rond 13.30 uur zal Sint en de Burgemeester in het centrum van Ridderkerk aankomen. Op het koningsplein zal burgemeester Attema de Sint officieel welkom heten.

Voorafgaand zal er om 13.00 uur op het koningsplein een optreden zijn van de Dikdakkers met het pepernotenfeest. Ook bekend met het nummer 'kom, pak je lasso maar'. Zij zullen de kinderen opwarmen voor de komst van Sinterklaas.

Na het officiële welkom zal de Sint en zijn pieten een rondgang maken door het winkelcentrum en zullen de kinderen voorzien worden van een lekkere traktatie in de vorm van een schoenletter. Zo rond 15.00 uur zal de Sint het centrum verlaten om daarna nog een bezoek te kunnen brengen aan het feest van de verstandelijk beperkten. Ook dat is ieder jaar een groot feest.