Percussiegroep Ridderster haalt zilver op Wmc

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding stond zaterdagochtend de bus al vroeg klaar en vertrokken we rond kwart voor 8 richting Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade, waar 4 weekenden lang de mars-en showwedstrijden van het Wereld Muziekconcours plaatsvinden. Het WMC is een 4-jaarlijks evenement wat in muziekland ook wel “de olympische spelen voor muzikanten” wordt genoemd.

Na aankomst werd ons snel de kleedkamers gewezen waarna we nog kort even ons programma hebben doorgespeeld. Daarna hebben we ons omgekleed en stonden we klaar in de beroemde tunnel van het stadion. De gezichten stonden enigszins gespannen. Er was opperste concentratie en dat was ook te zien op het wedstrijdveld. Een prachtig optreden wat onder andere door de mensen op een uitverkochte hoofdtribune enthousiast werd ontvangen. Nadat alle korpsen hun optreden hadden laten zien volgde de finale met prijsuitreiking. Onze inspanningen werden door de jury gewaardeerd met een prachtige zilveren medaille en 78,70 punten.

De jury was met name onder de indruk van de samenstelling van het programma. Met de vele tempo- en maatsoortwisselingen vond de jury dat er behoorlijk wat risico was aangebracht in de compositie en hier een mooie opbouw inzit passend bij het thema van het WMC: “Breathing the world”.
Jury voorzitter Henk Smit gaf dan ook aan: “Lastig marcheren met al die maatsoortwisselingen, maar dat doen jullie goed”. Een prachtig resultaat en een dag waar we met veel trots op terugkijken.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u ons optreden nog een keer zien, kijk dan op onze facebookpagina. Hier vindt u een volledige fotoreportage en is ook ons volledige optreden terug te zien: www.facebook.com/Percussiegroepridderster