Geslaagde start zomerfestijn voor senioren

Sport en Welzijn (SenW) kijkt terug op een prima start van het senioren zomerfestijn 2017. De eerste week met activiteiten, met onder andere een bezoek aan het Johannes Post Museum, een tocht over de Waal en een wandeling in het Oosterpark, zit er op.

Op dinsdag 11 juli bezochten deelnemers het Johannes Post Museum in Rijsoord. De rondleiding begon in het oude schoollokaal met de attributen van toen. Daarna ging de groep naar het lokaal waar de capitulatie plaatsvond op 15 mei 1940. In het planetarium bekeken de deelnemers de sterrenhemel. Ook het bombardement op Rotterdam kwam aan de orde. “Dit was zeer indrukwekkend”, vertelt Jesper Lagendijk van SenW. Ook konden de deelnemers een ritje maken in de zelfgemaakt tijdmachine. De reis startte vanaf de Rijkstraatweg en ging naar de maan en weer terug. Voor iedereen een geweldige ervaring. Daarna volgde een vaartocht over de Waal, compleet met een hapje en een drankje. “Het was een zeer geslaagde middag, mede door het goede ontvangst en de begeleiding van de vrijwilligers.”

Op vrijdag 14 juli stond de wandeling in het Oosterpark en daarna pannenkoeken eten op het programma. Na een kop koffie gingen de meeste deelnemers, ondanks het regenachtige weer, toch mee met de wandeling. Er werd een bezoek gebracht aan kinderboerderij ‘De Dierenhof’, waar velen al jaren niet meer zijn geweest. Deelnemers die niet mee liepen met de wandeling speelden rummikub. “Ook dit was weer een geslaagde dag”.

De komende weken staan er nog meer activiteiten op het programma. Bent u nieuwsgierig geworden welke gezellige en leuke uitstapjes we nog gaan maken? Bekijk het programma op www.sportenwelzijn.nl , kom langs op het kantoor aan de Schoutstraat 5 of neem telefonisch contact op via 0180 – 432 350. Sommige activiteiten zitten bijna vol, dus wacht niet te lang met inschrijven.