VOMI wordt eind 2018 opgeheven

De Vereniging Oud-Militairen Indië- en Nieuw-Guineagangers, de VOMI, houdt eind 2018 op te bestaan. Dat heeft haar voorzitter Ger de Jong van de afdeling Zuid-Holland zaterdag bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Veteranendag op het Koningsplein in Ridderkerk.

De VOMI zag sinds de oprichting landelijk het aantal leden gestaag dalen: van 12000 eind vorige eeuw tot ongeveer 2000 nu. Dertig jaar geleden maakte Ridderkerk kennis met de VOMI. Het oorlogsmonument op de begraafplaats Rusthof aan de Lagendijk werd uitgebreid met een plaquette met daarop de namen van de gesneuvelde Indiëgangers. Verder was de VOMI betrokken bij de oprichting van het Lancaster-monument aan de Rijksstraatweg en leverde de vereniging leden voor de erewacht bij de jaarlijkse 4-mei-herdenking.

Ger de Jong overhandigde burgemeester Anny Attema een beeldje van een 'Sawahtrapper', de soldaat overzee. Daarmee bedankt de VOMI de gemeente voor haar inzet voor de Ridderkerkse veteranen.