Uitbreiding rolstoelbussen Aafje

Afgelopen 14 juni gaf Tineke Keuzenkamp, wethouder Ridderkerk, het officiële startsein voor de in gebruik name van twee nieuwe rolstoelbussen voor Aafje.

Eenzaamheid beperken
Vanuit het budget Waardigheid en Trots, dat beschikbaar is gesteld door de overheid, heeft Aafje in samenwerking met Stichting Vrienden van Aafje twee nieuwe rolstoelbussen aan kunnen schaffen. Tineke Keuzenkamp is nauw betrokken bij de kwetsbare doelgroep en zet zich in voor onder andere ouderenbeleid en volksgezondheid. “Het is een prachtig resultaat dat we door de aanschaf van deze bussen nóg meer dementerende en minder valide mensen een mooie dag kunnen bezorgen en zo het gevoel van eenzaamheid kunnen beperken” aldus de wethouder.

80 ritten per maand
Aafje organiseert met deze rolstoelbussen onder de naam Aafje Gezellig op stap daguitstapjes vanuit alle locaties van Aafje waaronder locatie Reyerheem en ’t Ronde Sant in Ridderkerk. Er is een stijging vanaf mei 2016 van 10 ritten per maand naar 80 ritten per maand. Naar verwachting kunnen er meer dan 1750 gasten in 2017 genieten van een gezellig dagje weg. “Een resultaat waar we ontzettend trots op zijn! Complimenten voor de inzet van onze vrijwilligers en begeleiders, zonder hen had dit niet mogelijk geweest” vult Peter Ploegsma, lid van de raad van bestuur van Aafje, aan.

Aafje Gezellig op stap
Aafje Gezellig op stap organiseert nu voor het tweede jaar, naast reguliere uitstapjes voor ouderen, geheel verzorgde daguitstapjes met begeleiding voor minder valide klanten. Door scherpe prijsafspraken te maken met partners en een beschikbaar gesteld budget vanuit Waardigheid en Trots, blijven de kosten gereduceerd. De prijzen variëren tussen de 25 en de 35 euro.