Scootmobiellessen slaan aan

De scootmobiellessen van Sport en Welzijn (SenW) in samenwerking met de afdeling WMO van de gemeente Ridderkerk zijn succesvol. Veel Ridderkerkers maakten afgelopen periode gebruik van deze praktische lessen.

Uit onderzoek is gebleken dat veel scootmobielen ongebruikt in bergingen staan omdat de gebruiker er niet goed op durft te rijden. Daarnaast gebeuren regelmatig ongevallen met scootmobielen. Met het ouder worden, een veranderde gezondheidssituatie, het drukker wordende verkeer en veranderingen in de wijk wordt men vaak onzekerder. Dit constateerde ook de klantmanagers WMO. SenW en de gemeente maakten afspraken om dit aan te pakken.

Door het volgen van de lessen ‘Weer mobiel met mijn scootmobiel’ worden gebruikers vertrouwd en mobiel met hun scootmobiel. Een scootmobiel is voor veel mensen die niet meer in staat zijn om te fietsen een uitkomst om weer mobiel te zijn. Bij goed gebruik geeft het vaak een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid en draagt het bij aan zelfredzaamheid en participatie en het voorkomen van sociaal isolement. Maar wat als het rijden op de scootmobiel niet meer zo vertrouwd voelt? Is dat een reden om thuis te blijven? SenW vindt van niet biedt daarom de lessen aan voor iedereen in Ridderkerk die reeds in het bezit is van een scootmobiel.

Vrijwilliger Peter Kuipers van SenW heeft een speciale training gevolgd en kan u in individuele lessen waarin u zelf met hem afspreekt wat er behandeld wordt, weer het zelfvertrouwen geven om ‘weer mobiel met uw scootmobiel’ te worden. Zodat u weer zelf uw boodschappen kunt doen en sociale contacten kunt onderhouden. Ook kunt u 1 keer per maand deelnemer aan een scootmobieltocht. Deze tocht, die begeleidt wordt door verschillende vrijwilligers, gaat langs de mooiste natuur- en recreatiegebieden van Ridderkerk en omstreken. Het vertrekpunt is Café Burgerzaken, Koningsplein 1.

De kosten bedragen € 3,00 per les. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met Jesper Lagendijk van SenW via 0180 – 432 350 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.