Ouder-kindactiviteiten in de Brede School Slikkerveer

Ieder jaar verspreidt de Brede School enquêtes onder leerkrachten, ouders en kinderen. Het aanbod in de verschillende wijken wordt afgestemd op de wensen van deze doelgroepen. Uit de enquête van vorig jaar bleek onder andere dat verschillende ouders de Brede School vooral leuk vinden. Echter is dit vaak niet de hoofddoel van een activiteit. De activiteiten zijn ook zeker leerzaam!

Om deze reden is ervoor gekozen om ouders meer te betrekken bij de Brede School activiteiten, zodat zij zelf ervaren wat er allemaal aangeboden wordt. Iedere laatste les mogen ouders al blijven kijken om te zien wat de kinderen de afgelopen lessen geleerd hebben. Om ouders deze leermomenten ook zelf te laten ervaren, worden nu in ieder blok ouder-kind activiteiten georganiseerd. In blok 4 is de Brede School Slikkerveer gestart met de activiteit Budo-fit: een actieve training waarin een combinatie tussen spel, oefen en technische vormen uit verschillende zelfverdedigingssporten aangeboden worden. Op elkaar vertrouwen, samenwerken en het bevorderen van de weerbaarheid staat hierbij centraal.

Voor het volgende, en tevens het laatste blok van dit schooljaar, staat er een creatieve activiteit op de planning voor ouders en kinderen. Inschrijven kan vanaf maandag 8 mei via www.bredeschoolridderkerk.nl . Houdt de website in de gaten of volg de Brede School op Facebook @BredeSchoolRkerk.