Internos2

Eieren schilderen bij SamenActief

Dinsdag 11 april stond SamenActief, het dagarrangement voor mensen met lichte geheugenproblemen of Parkinson, in het teken van Pasen. De tafel was gezellig versierd en de deelnemers vermaakten zich met het schilderen van echte paaseieren.

Enige tijd geleden startte Sport en Welzijn met SamenActief. Het programma sluit prima aan bij de wensen en behoeften van de zelfstandige en thuiswonende doelgroep voor wie de reguliere dagopvang net een stap te ver is. Het aantal ouderen met geheugenproblemen neemt ook in Ridderkerk toe. Deze doelgroep is nog wel redelijk zelfstandig en heeft (nog) niet die begeleiding nodig die plaatsvindt bij de dagopvang, maar passiviteit en eenzaamheid speelt wel een rol bij deze doelgroep. Bij SamenActief staat alles in het tekenen van gezelligheid, ontmoeting en beweging.

Programma
Elke dinsdag komt men in groepsverband van maximaal 12 deelnemers bij elkaar in Wijkvoorzieningencentrum Slikkerveer aan de Reijerweg 62. Gestart wordt met een kop koffie, een praatje en/of een spelletje. Aansluitend is er in de aparte zaal een laagdrempelige beweegactiviteit met muziek van vroeger. Ingrid de Koning heeft veel ervaring en geeft al meer dan 30 jaar beweeglessen. Bewegen en muziek zijn belangrijk voor deze doelgroep. Na afloop wordt er gezamenlijk geluncht. De dag duurt van 10.30 tot 13.00 uur en wordt begeleid door 3 enthousiaste vrijwilligers.

Naast het positieve effect op de deelnemers heeft het dagarrangement ook invloed op de mantelzorgers. Mantelzorgers hebben nu even tijd voor zichzelf. Blijft u liever bij uw partner of familielid, dan kunt u gewoon meedoen met SamenActief. Wilt u vrijblijvend een keer kennismaken met Samen Actief? Neem dan contact op met Jesper Lagendijk of Mineke Boon van Sport en Welzijn via 0180 – 432 350.