Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Ridderkerk agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

 

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

 

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• aanleveren uitsluitend via e-mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. );
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

 

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

 

Woensdag 26 juli:
•    Iedere woensdagavond is er een wandelgroep voor mantelzorgers van 7 tot 8 uur ’s avonds door Karaat Mantelzorg. Kosten voor deelname bedragen € 1,00 per keer, te betalen aan Martinette Wijngaard. Opgeven of afmelden is niet nodig, u bepaalt per keer of u meewandelt. De groep verzamelt om 5 minuten voor 7 uur op de parkeerplaats bij het Pannenkoekenrestaurant aan de Oosterparkweg 17a in Ridderkerk. Neem voor meer informatie contact op met Mineke Boon, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0180 – 763 717.

 

Donderdag 27 juli:
•    Beiaardconcert door Gideon Bodden op de torens van de Stadhuistoren in Dordrecht vanaf 7 uur ’s avonds en vanaf 8 uur ’s avonds op de toren van de Grote Kerk.

 

Donderdag 3 augustus:
•    Beiaardconcert door Boudewijn Zwart op de torens van de Stadhuistoren in Dordrecht vanaf 7 uur ’s avonds en vanaf 8 uur ’s avonds op de toren van de Grote Kerk.

 

Maandag 14 augustus:
•    De laatste week van de zomervakantie staat er weer een grote witte tent in het Electropark. Het thema van dit jaar heeft alles met survival te maken. Voor de kids van 4 t/m 9  jaar zijn Oki en Doki er weer, en Tom en Tineke komen ook langs. Voor de 9-13 tent gaan Sam en Jiddo op zoek naar een belangrijke bron waarbij ze allerlei avonturen beleven. Voor 13+ is er een ander programma.

 

Dinsdag 15 augustus:
•    Tuinexcursie voor mantelzorgers en hun zorgvragers door de Oudhollandse tuinen van Imkerij het Schuurtje in Loosdrecht. De kosten zijn € 15,00 per persoon en er kunnen maximaal 48 mensen deelnemen. Kaarten zijn vanaf 17 juli te koop bij Karaat Mantelzorg. Wees er snel bij, want vol is vol. De groep verzamelt om kwart voor 9 ’s ochtends bij de Schoutstraat 5 in Ridderkerk, vertrek is om 9 uur. Rond 2 uur ’s middags vertrekt de groep weer naar Ridderkerk. Neem voor meer informatie contact op met de mantelzorgconsulenten van Karaat Mantelzorg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0180 – 76 3717 of bekijk www.karaatmantelzorg.nl

 

Woensdag 17 augustus:
•    Thema-avond voor alle leeftijden in het kader van de Tentweek, met als titel ‘Verloren was ik, door Jezus gevonden’ vanaf 8 uur ’s avonds. Spreker is Rasak Avakthi.

 

Vrijdag 18 augustus:
•    Slotavond van de tentweek van 7 tot 8 uur samen met ouders/verzorgers en belangstellende.

 

Zondag 20 augustus:
•    Afsluitingsdienst tentweek in de Wilhelminakerk, Slikkerveer, wat geheel in het teken staat van wat er tijdens de tentweek is verteld. Ook kunnen kinderen de kleurplaat van www.wilhelminakerkslikkerveer.nl  downloaden en inkleuren. Lever deze in de tent in en wie weet winnen ze een prijs.

 

Dinsdag 22 augustus:
•    Inloopmiddag in de hal van OBS De Botter, Voorn 11 van half 2 tot kwart over 3 ’s middags door Teamwijkidee3vliet/tZand. Deze inloopmiddagen vinden plaats op elke 2e en 4e dinsdag van de maand.

 

Woensdag 23 augustus:
•    Start van de cursus Zumba Dansen in De Fuik van 10 tot 11 uur ’s ochtends. U kunt zich opgeven of inlichtingen krijgen via de mail. Het mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Site van wijkvereniging Drievliet t Zand.

 

Dinsdag 29 augustus:
•    Ridderkerks Computer Café in Sportcafé Drievliet, Vlietplein 137-138 van half 2 tot 4 uur ’s middags. Kosten bedragen € 3,50 inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u terecht bij Elli Monshouwer, sociaal werker bij SenW, via 0180 – 432 350 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich ook aanmelden bij het kantoor aan de Schoutstraat 5.

 

Woensdag 30 augustus:
•    Start van de cursus schilderen voor beginners en gevorderden in De Fuik. Dit is exclusief materiaal. De eerste cursus is van half 2 tot half 4 ’s middags, de tweede duurt van half 8 tot half 9 ’s avonds. U kunt zich opgeven of inlichtingen krijgen via de mail. Het mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Site van wijkvereniging Drievliet t Zand.

 

Vrijdag 1 september:
•    Promotour van Connect2Act op het St. Jorisplein in Ridderkerk van 1 tot 4 uur ’s middags, waarbij vrijwilligerswerk centraal staat.

 

Zaterdag 2 september:
•    De Nacht van de Kaap in Katendrecht door Theater Walhalla en JMR vanaf 5 uur ‘s middags. Tickets zijn verkrijgbaar via www.denachtvandekaap.nl . Kaarten kosten € 20,-, aan de deur kosten kaarten € 25,-

 

Donderdag 7 september:
•    Hiphop lessen aan het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse, Nieuwstraat 83 door danser en acteur Eldrick Gijsberth. De lessen zijn p donderdagen vanaf kwart voor 4 ’s middags: hiphop 6-8 jaar, hiphop 9-11, hiphop 12+ en hiphop 15+. Let op, het CVDKS is gesloten van 10 juli tot en met 21 augustus.

 

Maandag 11 september:
•    Start van de wandelvierdaagse door Ridderkerk door een team van zorgcentra Reyerheem, De Riederborgh en wandelclub Stapvoorstapinbeweging in samenwerking met SER. Er zijn twee startplaatsen: De Reyerheem (Torenmolen 1) en de Riederborgh (Boksdoornstraat 2). Bent u minder mobiel? Dan kunt u meedoen met een rolstoel en een begeleider. Maar ook als u 5 km per avond kunt lopen bent u van harte welkom. Heeft u zelf geen begeleider? Laat het dan weten, dan kunnen wij begeleiding voor u regelen. Elke avond ontmoeten de twee groepen elkaar op een centraal punt, waar we een versnapering krijgen. Onderweg wordt gezorgd voor drinken en wat lekkers. Natuurlijk is er nadien voor iedere deelnemer een officiële vierdaagse medaille. De slotavond wordt georganiseerd op Het Koningsplein in Ridderkerk. Hier zullen de medailles worden uitgereikt.  Voor uw deelname vragen we een bijdrage van € 5,-. Meld u vooraf aan bij Karin de Rooij, dagbestedingscoach bij Aafje. Ook als u een vraag heeft, kunt u deze aan haar stellen.

 

Dinsdag 12 september:
•    Start van de danslessen van wijkvereniging Drievliet ’t Zand met mat lessen voor gevorderden en ver gevorderden. Ook is er een beginnerscursus voorbalroom en Latin. Voor meer informatie, bel met 06-38362336 of 06-30935202