Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Ridderkerk agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

 

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

 

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• aanleveren uitsluitend via e-mail ( );
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

 

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

  

Zaterdag 24 maart:
•    Passie-concert C.O.V. Ridderkerk in De Levensbron, Jan Luykenstraat 10 in Ridderkerk vanaf half 8 ’s avonds. Toegangsprijs € 17,50 (tot 17 jaar gratis). incl. koffie of thee in de pauze. Toegangsbewijzen en tekstboekjes zijn verkrijgbaar bij de koorleden en de Christelijke Boek- en Muziekhandel "De Kandelaar", Sint Jorisstraat 10, 2981 GA  Ridderkerk tel.: 0180 - 424698 en secretaris Leny Strohauer, tel.: 0180 - 432574 of   en aan de ingang van de kerk op 24 maart. Voor info: www.covridderkerk.nl
•    Kinderkleding en speelgoedbeurs in de Volle Evangeliegemeente De Kern, Stadhouderslaan 29 in Slikkerveer van half 10 ’s ochtends tot 2 uur ’s middags. Voor meer informatie: www.veg-dekern.nl en www.cross-point.nl .
•    2e hands kleding/speelgoedbeurs bij Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer in het Wijkcentrum aan de Reijerweg van 10 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s middags. Voor verkoop van kleding kunt u een inschrijfbewijs bij het wijkcentrum halen, voor de 2e hands kinderkleding kost dit € 2,50, voor volwassenkleding kost dit € 3,50. Kleding kan niet door elkaar worden ingeleverd. Voor meer informatie kunt u bellen met 06-40988261 of mailen naar .
•    Be Different feest door Hang Out 0180 in De Loods Ridderkerk van 8 uur ’s avonds tot 1 uur ’s nachts voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder, ID is wel verplicht. Kaartjes voor het feest kunnen online gekocht via www.deloodsridderkerk.nl  voor maar 5,- euro.
•    Gezamenlijke Ridderkerkse Kerken getuigen samen van Pasen op het Sint Jorisplein, met onder meer kinderprogramma’s in de tent en voorbijgangers kunnen daar op de koffie komen, met om 2 uur ’s middags een optreden van kinderkoor ‘De Sleutel’.

Zondag 25 maart:
•    Zangdienst in de Open Hof, Schildmanstraat 72a in Hendrik-Ido-Ambacht, wat in het teken staat van Passie en Pasen vanaf 5 uur ’s middags. Toegang is gratis, maar er is wel een collecte voor de onkosten. Belangstellenden kunnen vooraf per email een complete liturgie toegestuurd krijgen door zich aan te melden bij Leen Koster, .

Dinsdag 27 maart:
•    Workshop Bloemschikken door Cokkie van den Berg in het WVC Bolnes, Noordstraat 255a van 7 uur tot half 10 ’s avonds. Voor meer infom, bel met 06-19004867.
•    Start van de cursus ‘Mantelzorgen met aandacht voor uzelf’ door Karaat Ridderkerk op het kantoor van Welzijn Ridderkerk, Schoutstraat 5 van 7 uur tot 9 uur ’s avonds. Deelname is gratis. De cursus zal plaatsvinden bij voldoende animo (min. 8 deelnemers). Overige data voor de bijeenkomsten zijn op 3, 10 en 17 april. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Mineke Boon of Esther de Meza, mantelzorgconsulenten Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of . Bekijk www.karaatmantelzorg.nl  voor meer informatie over Karaat Mantelzorg.
•    Evensong (een avondgebed (vesper) in de Engelse traditie) in de Goede Herderkerk vanaf half 8 ‘s avonds

Woensdag 28 maart:
•    Gezellige Paasbrunch in Theater het Plein, Koningsplein 2 vanaf half 12 ’s ochtends door Welzijn Ridderkerk en Karaat Mantelzorg. De kosten bedragen € 12,50 per persoon. Inschrijven en betalen kan bij de balie van Welzijn Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. Voor vragen en/of meer informatie kan iedereen contact opnemen met Mineke Boon van Karaat Mantelzorg, Henny de Wilt of Frances Kroeze van Welzijn Ridderkerk via 0180 – 432 350.
•    Filmavond in Bibliotheek AanZet Ridderkerk Centrum vanaf 8 uur ’s avonds, met dit keer de film Lion. Toegang is €4,-, aanmelden kan in de bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl .
•    2e hands kinderkleding en speelgoedbeurs in Wijkcentrum de Fuik van 9 tot 11 ’s ochtends in De Fuik, Voorn 10 in Ridderkerk. Op dinsdag 27 kunt u kleding voor deze beurs inleveren van 9 tot 11 uur ’s ochtends. Inschrijfnummers kunnen ook in De Fuik worden afgehaald, deze kosten € 2,50 (per 30 stuks). Voor meer informatie kunt u terecht op www.wijkverenigingdrievlietzand.nl .

Donderdag 29 maart:
•    Minicursus Akkervogels door ecoloog Niels Godijn in NME Centrum ‘de Groene Draak’ van 8 tot 10 uur ’s avonds, inclusief een praktijkexcursie op IJsselmonde op zaterdagochtend 28 april aanstaande. Kosten zijn €6 euro voor leden van Natuurvereniging IJsselmonde en €10,- voor niet-leden. Dit is inclusief eventueel verstrekte materialen en koffie of thee. U kunt zich aanmelden via .  

Vrijdag 30 maart:
•    Buurtbingo door Aafje Reijerheem en Teamwijkidee3vliet/t Zand vanaf 2 uur ’s middags op het Ontmoetingsplein Reijerheem, Torenmolen 1. Toegang vanaf 16 jaar. Kosten zijn € 5,- inclusief 1 kopje koffie / thee met wat lekkers. Donderdagavond 19 april kunt u ook alvast in de agenda zetten voor een avond Buurt reBingo.

Zaterdag 31 maart:
•    Koppelklaverjas & jokeren Toernooi van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags door KV Drechtsteden in de Swinhove Groep, Plantageweg 3 in Zwijndrecht. Kosten: € 5,- per persoon, per toernooi, eerste kopje koffie/thee is gratis. Opgeven kan tot uiterlijk twee dagen voor ieder toernooi via   of 06-17477246.
•    Workshop Combikunst in Centrum voor de Kunsten, Nieuwstraat 83 in Spijkenisse van 1 uur tot half 4 ’s middags. Het is een workshop waarin je samen een groot en mooi schilderij met acrylverf maakt. De Prijs is € 49,- voor 2 personen, hier is de BTW voor één persoon boven 21 jaar, materialen en iets te drinken inbegrepen. Inschrijven kan via www.cvdks.nl/combikunst2  (31 maart). Eerst wat info vragen? Bel 0181-652250 of stel je vraag via facebook.com/cvdkspijkenisse.
•    Paaseieren zoeken in de wijk Drievliet/’t Zand vanaf half 9 ’s ochtends, prijsuitreiking is om half 12 ’s ochtends bij Wijkcentrum De Fuik. Gevonden eieren (max. 10 per kind) kunnen meegenomen worden naar de prijsuitreiking. In het ei zit je lotnummer, eieren kunnen na afloop worden ingeleverd. Neem je lotnummers mee. Voor vragen, mail naar .
•    Alisa van Dijk in concert met Duo Virtuso in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 in Dordrecht vanaf half 4 ’s middags. Toegang is gratis, wel is er een collecte na afloop voor de onkosten. Voor meer informatie: www.duovirtuso.nl  en www.alisavandijk.nl .

Donderdag 5 april:
•    Bijeenkomst voor Mantelzorgers in het Aafje Woonzorgcentrum Reyerheem, Torenmolen 1 van 7 tot 9 uur ’s avonds met als thema ‘Positieve gezondheid voor mantelzorgers’.

Zaterdag 14 april:
•    ‘100 jaar l’Histoire du Soldat’ door de Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) vanaf kwart over 8 's avonds uur in de Bergsingelkerk, Bergsingel 150 te Rotterdam. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert is zeer welkom. Meer informatie over RCMS en het aanstaande concert is te vinden op onze website         www.rotterdamchambermusicsociety.nl en op onze Facebookpagina: www.facebook.com/rotterdamchambermusicsociety .
•    3e editie Ridderkerk Cross door natuur- en recreatiegebied De Gorzen, georganiseerd door Welzijn Ridderkerk in samenwerking met Crossfit Ridderkerk. Het is een hardloopevenement met sterke hoogteverschillen (stijgingen of dalingen) en ongelijke (on)verharde paden. De start en Finish zijn bij Crossfit Ridderkerk, Gorzenweg 5 in het natuur- en recreatiegebied De Gorzen in Ridderkerk, met drie afstanden: de Kids Mile (1,6 km), de 5 km en 10 km. Kosten zijn: 1,6 km (Kids Mile) – € 2,50, 5 km (1 ronde) – € 5,00, 10 km (2 ronden) – € 6,00. Inschrijven kan tot vrijdag 13 april via het inschrijfformulier op de website https://welzijnridderkerk.nl/sport-en-bewegen/activiteiten/ridderkerk-cross/ of via . Je ontvangt binnen drie (werk)dagen per e-mail een bevestiging van de inschrijving. De startnummers worden niet opgestuurd, maar zaterdag 14 april na aanmelding uitgereikt. Er is geen kleed- en/of douchegelegenheid en het parcours is niet geschikt voor spikes. Er is op het terrein helaas geen mogelijkheid om auto’s te parkeren. Er is wel voldoende parkeergelegenheid in het nabijgelegen industrieterrein (Wagenmakerstraat). Aangeraden wordt om zoveel mogelijk met de fiets naar het parcours te komen. Voor meer informatie over de Ridderkerk Cross kun je contact opnemen met Brendon Tholenaars van Welzijn Ridderkerk via of via 0180-763980.
•    Duyschotconcert met R.O.V. Psallite Deo in de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht vanaf 4 uur ’s middags. Toegang: € 10,-/CJP/65+: € 9,-. Onder de 18 jaar: gratis. Nadere informatie: www.duyschot.nl . Facebook: Duyschot Concerten. U bent van harte welkom.

Dinsdag 17 april:
•    Start van een cursus Basis schilderen, waarin de basistechnieken van de schilderkunst worden geleerd, door wijkvereniging Drievliet/’t Zand van half 8 tot half 10 ’s avonds in Wijkcentrum De Fuik. De kosten voor de cursus bedraagt € 70,- exclusief materialen. Voor meer informatie of aanmelden, kijk op www.wijkverenigingdrievlietzand.nl .

Maandag 23 april:
•    Bijeenkomst in het teken van Jom Ha’atzmaoet en het 70-jarig bestaan van de staat Israël georganiseerd door het Genootschap Nederland-Israël in Gebouw De Rank, Dubbelsteynlaan-West 70, Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9). Tevens is het ook het 50-jarig bestaan van de Drechtstedenafdeling van het Genootschap. Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank.  Aanvang half 8 ‘s avonds. Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en www.gni-drechtsteden.nl .

Zaterdag 28 april:
•    Koppelklaverjas & jokeren Toernooi van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags door KV Drechtsteden in de Swinhove Groep, Plantageweg 3 in Zwijndrecht. Kosten: € 5,- per persoon, per toernooi, eerste kopje koffie/thee is gratis. Opgeven kan tot uiterlijk twee dagen voor ieder toernooi via   of 06-17477246.