Ridderkerk agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

Zaterdag 13 januari:
• Nieuwjaarsconcert in kerkgebouw ‘De Wijnstok’, Dubbelsteijnlaan West 70 in Dubbeldam/Dordrecht vanaf 3 uur ’s middags.
• Open Dag in het kader van de eerste verjaardag van Building Arts in Theater het Plein in Ridderkerk vanaf 10 uur ’s ochtends, met onder meer gratis danslessen en diverse workshops. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meer informatie over deze dag en het aanbod van Building Arts is te vinden op www.building-arts.nl .
• Nieuwjaarsconcert met ‘Take Five’ in de Boezemkerk in Ridderkerk vanaf half 8 ’s avonds. Toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang voor de onkosten. In de pauze is er koffie, thee en fris verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.janpeterteeuw.nl .
• (T)opsurvival tijdens de ‘Terug-Kom-Dag’ van de Tentweek in Slikkerveer vanaf 10 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s middags met activiteiten voor 2 aparte leeftijdsgroepen (4 t/m 9 en 9 t/m 13 jaar) in de Wilhelminakerk, Bourgondischelaan 1 in Slikkerveer. Meer informatie: www.wilhelminakerkslikkerveer.nl .
• Jam Café in De Loods van 8 uur ’s avonds tot 1 uur ’s nachts voor alle muzikanten en artiesten, van beginner tot ervaren, solo of met elkaar. Iedereen is vrij om zijn eigen instrument mee te nemen! Entree is gratis. Meer informatie over deze avond en andere evenementen vind je op www.deloodsridderkerk.nl .
• Tot en met zaterdag 24 februari is er een expositie in de Oudheidkamer, Kerksingel 26 in Ridderkerk aangaande het 225-jarig bestaan van de Aardoom Hoveniers.

Dinsdag 16 januari:
• De danslessen van Wijkvereniging Drievliet/’t Zand gaan weer van start, met lessen Ballroom en Latin dansen voor beginners. Voor alle informatie en opgeven voor de danslessen kunt u bellen met Carla op tel.nr. 0638362336 of met Ineke op tel.nr. 0630935202

Donderdag 18 januari:
• Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts. Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50, medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50. Leden van CNV/ouderenbonden krijgen € 7,50 korting op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting. Let op, het is niet mogelijk om rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. Voor informatie en afspraak kunt u tijdens kantooruren bellen naar 036-7200911, of zelf een datum plannen via www.rijbewijskeuringsarts.nl . Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl  (inloggen met DigiD).