Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Ridderkerk agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

 

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

 

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• aanleveren uitsluitend via e-mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. );
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

 

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

 

Zaterdag 27 mei:
•    Concert door het Golden Circle Ensemble onder leiding van John Bakker in de Levensbron, Jan Luykenstraat 20 in Ridderkerk vanaf 8 uur ’s avonds, waarin het Requiem van Mozart wordt uitgevoerd. 's Morgens is er gelegenheid om te oefenen met een scratchkoor om 's avonds enkele stukken met het ensemble mee te kunnen zingen. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar maar ook te bestellen via de website: www.goldencirclesmp.nl . Inschrijven voor het scratchkoor kan ook via de website.
•    Spirituele wandelingen, tentoonstellingen en meer op het Paranomaal Alternatief in De Broodfabriek, Volmerlaan 12 in Rijswijk op 27 en 28 mei van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. Voor het volledige programma en onderwerpen kunt u terecht op de website www.paranormaalalternatief.nl . Entree: Volwassenen € 8,- (kinderen 7 t/m 12 jaar € 3,- en kinderen t/m 6 jaar gratis). Telefoon: 070-3075900.
•    Concert met Joodse muziek in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 in Dordrecht vanaf half 4 ’s middags. Toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. U kunt voor een voordelig tarief parkeren in de nabijgelegen parkeergarage aan de Visstraat. Ook is de kerk makkelijk per fiets te bereiken. Voor meer informatie, zie www.alisavandijk.nl
•    Start van de inschrijving voor de fietsavondvierdaagse Zuid-Holland Zuid, welke op maandag 19 juni zal beginnen. Tot en met zaterdag 17 juni kunt u zich bij diverse adressen inschrijven, welke op de posters vermeld zijn.

 

Maandag 29 mei:
•    Start van de 69e editie van de Ridderkerkse Avond4daagse met als thema Kleurrijk. Dit evenement duurt tot en met donderdag 1 juni. Inschrijven is nu mogelijk en nu ook met de Ridderkerkpas. Deelnemers met een Ridderkerkpas kunnen zich op maandag en vrijdag tussen 9 uur ‘s ochtends en 12 uur ‘s middag inschrijven bij het kantoor van S&W in de hal van zwembad de Fakkel. Voorinschrijving eindigt op zaterdag 20 mei. Deelname kost € 6,- per persoon ongeacht de afstand. Hiervoor ontvangen de deelnemers een routeboekje, startkaart, keycord, elke dag een attentie en een medaille. Na-inschrijven kan op maandag 29 mei tussen kwart voor 6 en kwart voor 7 ‘s avonds in de kantine van S.v. Saturnus en kost € 7,50 per persoon. Dit jaar start de Avond4daagse Ridderkerk op maandag, dinsdag en woensdag, de 10 km om half 7 en 5 km om kwart voor 7. Op donderdagavond zijn de start en finish op het Koningsplein. Dan start de 10 km om kwart over 6 en de 5 km om kwart voor 7. Actuele informatie over de Avond4daagse Ridderkerk is te vinden op de website van Stichting evenementen Ridderkerk en facebook pagina. Vragen kunnen gesteld worden Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
•    Informatieavond over de Pacemaker bij het Hart & Vaatcafé in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk van 7 uur tot half 10. Aanmelden is nodig en kan via www.asz.nl/agenda

 

Dinsdag 30 mei:
•    Ridderkerks Computer Café door Sport en Welzijn in Sportcafé Drievliet, Vlietplein 137-138 van half 2 tot 4 uur ’s middags met als thema: ‘Nooit meer tobben met uw wachtwoord(en)’. Kosten bedragen € 3,50 inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u terecht bij Elli Monshouwer, sociaal werker bij SenW, via 0180 – 432 350 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Van te voren aanmelden is niet nodig.

 

Woensdag 31 mei:
•    Bijeenkomst van de Protestants Christelijke Ouderen Bond in de Christus is Koning Kerk aan het Dillenburgplein, Ridderkerk van 2 tot ca. 4 uur ’s middags, dit keer met dhr. J. van Dalen uit Hendrik-Ido-Ambacht die een lezing houdt over “Geld door de eeuwen heen”. Iedereen vanaf 50 jaar is welkom.

 

Donderdag 1 juni:
•    Word online wegwijs met de computercursussen van SenW
Sport en Welzijn (SenW) organiseert in de maanden juni en juli duidelijke, kortdurende computercursussen. Wilt u leren hoe u op de computer kunt werken en/of heeft u specifieke vragen op computergebied? Schrijft u zich dan in voor de individuele of groepslessen. SenW is tevens regionaal leercentrum van SeniorWeb. Donderdag 1 juni start de cursus Windows 10. Deze cursus bestaat uit 6 lessen en duurt tot en met 6 juli. Bekijk www.sportenwelzijn.nl voor meer informatie, data en tijden. Met vragen kunt u terecht bij Elli Monshouwer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via : 0180 – 432 350.
•    Taxateur Arie Molendijk komt naar de Bibliotheek Walburg in Zwijndrecht, waar in bezoekers van 2 tot 5 uur ’s middags en van 6 tot 8 uur ’s avonds al hun oude boeken, van bijbels tot atlassen en van prentenboeken tot dichtbundels kunnen laten taxeren. Iedereen is van harte welkom. Schroom vooral niet om één of meerdere boeken te laten beoordelen. Adviezen voor een veiling of verkoop worden ook graag verleend. De kosten zijn €5,- ongeacht het aantal te beoordelen boeken. Kijk voor meer informatie op www.molendijkboeken.nl
•    Optreden van Diva Anjo van Hemert van Stichting Diva Dichtbij, speciaal voor de bewoners van woonzorgcentrum Reyerheem, waarin zij prachtige liederen ten gehore zal brengen.

 

Vrijdag 2 juni:
•    Start van de Werelds Delfshaven 2017 aan de Coolhavenkade, Rotterdam (terrein achter de Machinist), waar een inkijkje wordt gegeven in de culturele, artistieke en culinaire hoogtepunten van Rotterdam-West. Werelds Delfshaven is gratis te bezoeken op vrijdag 2 juni van 5 uur ’s middags tot 11 uur ‘s avonds, zaterdag 3 juni van 1 uur ’s middags tot 11 uur ‘s avonds en zondag 4 juni van 5 uur ’s middags tot 8 uur ’s avonds. Het actuele programma is binnenkort te vinden op Facebook: Werelds Delfshaven via https://www.facebook.com/pages/Werelds-Delfshaven/1392660634345612?fref=ts.
•    Lezing over de Orgelzolder in de Bibliotheek Ridderkerk van half 8 tot 9 uur ’s avonds, waarin schrijfster Anja Matser vertelt wat er zich heeft afgespeeld op de twee zolderruimtes van de Breeplein kerk, waar Joodse families zich drie jaar moesten schuilhouden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nieuwsgierig? De toegang is gratis. Aanmelden kan bij de balie van de Bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl

 

Zaterdag 3 juni:
•    Postzegel- en muntenbeurs door Ambachtse Filatelisten Vereniging in Wielstaete, van Kijfhoekstraat 146 in Hendrik-Ido-Ambacht van 12 tot 4 uur ’s middags, toegang is gratis.
•    Pinkstermarkt in de Oudheidkamer aan de Kerksingel van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags.

 

Dinsdag 6 juni:
•    Spreekuur rijbewijskeuring voor Senioren, Chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten omtrent verlenging van hun rijbewijs. Voor senioren kost de keuring € 35,- en € 55,- voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en afspraak kunt u tijdens kantooruren bellen naar 088-2323300, of zelf een datum plannen via www.regelzorg.nl

 

Woensdag 7 juni:
•    Start van de cursus iPad/Tablet voor beginners. De cursus bestaat uit drie lessen en duurt tot 21 juni. Bekijk www.sportenwelzijn.nl  voor meer informatie, data en tijden. Voor vragen kunt u terecht bij Elli Monshouwer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via: 0180 – 432 350.

 

Donderdag 8 juni:
•    Buurtrestaurant bij het SWOZ vanaf 5 uur ’s middags, om half 6 worden de gerechten gereserveerd, met vooraf tomatensoep, varkenshaas in champignonsaus met verse groenten en aardappelkroketjes als hoofdgerecht en als toetje een chocolademousse. Prijs voor dit 3-gangenmenu is € 9,50 en aanmelden is mogelijk tot dinsdag 06 juni, 12 uur ‘s middags via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 078-6122597 of aan de bar. Adres van het buurt restaurant is Duivenvoorde 211a

 

Vrijdag 9 juni:
•    Tweede bedrijventoernooi door de Ridderkerkse Badmintonvereniging Ribad, waarin alle ondernemers uit de Gemeente Ridderkerk worden uitgedaagd om de strijd me elkaar aan te gaan. Tijdens een sportief doch gezellig toernooi ontmoeten de bedrijven elkaar op de baan in Sporthal Drievliet. Ieder team bestaat uit 4 tot 6 deelnemers per bedrijf. Natuurlijk kan er door ondernemersverenigingen, bedrijventerreinen en zakenpartners ook een gezamenlijk team worden ingeschreven. Wie wint het bedrijventoernooi 2017? Zorg dat uw onderneming kans maakt op de titel! De avond wordt afgesloten met een gezellige borrel in het sportcafé om de onderlinge contacten te versterken en gezamenlijk het weekend in te luiden. Voorafgaand het toernooi staat een licht en sportief diner klaar voor de deelnemers. De deelnamekosten bedragen 75 euro per team. Inschrijven kan tot 15 mei per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zaterdag 10 juni:
•    Grote Jaarmarkt door O.B.S. De Piramide op het schoolplein aan de Burg. De Zeeuwstraat 294 van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags met vele spelletjes voor de kinderen, een rommelmarkt en het Rad van Avontuur. Mocht u nog spulletjes hebben voor de rommelmarkt, dan kunt u die vanaf 1 juni op de Piramide (centrum) afleveren. Nadere inlichtingen kunt u krijgen bij de school. Telefoon: 0180-499010.
•    Kofferbakverkoop Bric a Brac aan de IJsbaan, Molenweg 35a in Heerjansdam door muziekvereniging EMM uit Heerjansdam tijdens het jaarfeest van Activiteiten Vereniging Heerjansdam van 11 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. Kosten voor een standplaats 1 auto is 15,00 euro. Standplaats 1 auto + aanhanger is 20,00 euro. Er is maar ruimte voor 50 auto's dus wees er snel bij!  Neem daarvoor contact op met  Alexandra van Gameren via 06-51922614.

 

Maandag 12 juni:
•    Start van de workshop Fotografie en Media van Sport en Welzijn. De workshop(s) vinden slechts doorgang met een minimum van 4 deelnemers. Inschrijven kan door naam, e-mailadres, telefoonnummer, voorkeursdatum en eventuele opmerkingen te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  De kosten van de workshop bedragen € 15,00 inclusief alle digitale toepassingen en naslagwerk. De workshops* vinden plaats op: 12 en 26 juni van half 2 tot 5 uur ’s middags en 14 en 28 juni van 9 uur ’s ochtends tot half 1 ’s middags.

 

Zaterdag 17 juni:
•    Jaarlijkse Haringparty in Wijkcentrum De Fuik, Voorn 10 in Ridderkerk vanaf half 9 ’s avonds. Kaarten kosten € 10,- incl. haring en een heerlijk buffet en zijn nu al in Wijkcentrum De Fuik te koop.
•    Zomerconcert door de Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) in de Bergsingelkerk, Bergsingel 250 in Rotterdam vanaf kwart over 8 ’s avonds. Toegang is gratis, maar een donatie na afloop wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie vindt u op de website www.rotterdamchambermusicsociety.nl of bezoek de Facebookpagina www.facebook.com/rotterdamchambermusicsociety .
•    Concert in de Fakkel met Charly Luske en Erica Young door Muziekvereniging Harmonie in het kader van het 125 jarig jubileum van de vereniging. Kaarten (€17,50) zijn verkrijgbaar via de website van de vereniging (knopje webshop), bij de klantenservice van de Albert Heijn op Dillenburgplein, Sandy Ridderhof 29a in Ridderkerk en Sanders Bolnes of via het speciale emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor het concert bij de ingang van de Fakkel. Ook zijn er nog VIP-kaarten te koop voor € 50,00. Hiervoor krijgt u een plaats aan een VIP-tafel naast het podium, u wordt de hele avond verzorgd met o.a. koffie/thee met gebak, champagne op tafel en een hapje en een drankje in de pauze.

 

Donderdag 22 juni:
•    Sport en Welzijn (SenW) organiseert van 11.30 tot 14.00 uur de activiteit ‘Speeddaten voor 55-plussers’ in het WVC Slikkerveer. Bent u 55-plus, alleenstaand en wilt u ook graag een leuke partner ontmoeten om samen gezellige dingen te ondernemen? Meld u zich dan aan. De eigen bijdrage is € 6,50, incl. lunch. Meld u snel aan, want vol=vol! Inschrijving is definitief na betaling bij Sport en Welzijn, Schoutstraat 5. Voor vragen kunt u contact opnemen met Henny de Wilt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Frances Kroeze, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 0180 – 432 350

 

Zondag 2 juli:
•    Dordtse Boekenmarkt in de historische binnenstad van Dordrecht, met als thema ‘design’, van 10 uur ’s ochtends tot half 6 ’s middags met bijna 500 kramen aan antiquarische en 2e hands boeken. Voor meer informatie: www.dordtseboekenmarkt.nl of bij VVV-intree Dordrecht, Spuiboulevard 99, tel.nr. 0900-46368888 of www.vvvdordrecht.nl

 

Dinsdag 4 juli:
•    Start van de cursus iPad/Tablet voor gevorderden. Deze cursus bestaat uit drie lessen en duurt tot en met 18 juli. Bekijk www.sportenwelzijn.nl voor meer informatie, data en tijden. Met vragen kunt u terecht bij Elli Monshouwer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via: 0180 – 432 350.
•    Spreekuur rijbewijskeuring voor Senioren, Chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten omtrent verlenging van hun rijbewijs. Voor senioren kost de keuring € 35,- en € 55,- voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en afspraak kunt u tijdens kantooruren bellen naar 088-2323300, of zelf een datum plannen via www.regelzorg.nl