Ridderkerk agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

Zaterdag 18 november:
• Dansavond met Pete Preston bij het WVC Bolnes, Noordstraat 255A in Ridderkerk vanaf 8 uur ’s avonds, de zaal is open vanaf 7 uur ’s avonds. De entreekaarten kosten € 6,50 en zijn te bestellen bij Cokkie vd Berg via Tel.nr. 06-19004867.
• Orgelconcert Tymen Jan Broda in de Julianakerk, Mauritsweg 286 in Dordrecht vanaf 4 uur ’s middags. Toegan is gratis, wel is er een collecte. De kerk ligt op 7 minuten lopen vanaf het Centraal Station. In de buurt van de kerk kan gratis geparkeerd worden.

Vrijdag 24 november:
• Bingoavond in Wijkvoorzieningencentrum Bolnes, Noordstraat 255a. De bingomolen draait van half 8 tot half 10 ’s avonds. Een bingoplankje kost € 5,00 per stuk inclusief consumptie. Een tweede plankje kost € 4,00 en toegang is gratis.

Zaterdag 25 november:
• Intocht van Sinterklaas in Ridderkerk aan de haven van de Werfkade in Bolnes vanaf 11 uur ’s ochtends. Om 12 uur zal de Sint onder muzikale begeleiding van de muziekvereniging Harmonie Slikkerveer naar het centrum van Ridderkerk gaan, de aankomst is om half 2 ’s middags. Om 1 uur ’s middags is op het Koningsplein ook een optreden zijn van de Dikdakkers met het Pepernotenfeest. Om 3 uur ’s middags zal de Sint het centrum verlaten om daarna het feest van de verstandelijk beperkten te bezoeken.
• Het Sinterklaasfeest voor verstandelijk beperkten vindt plaats in het Theater aan het Koningsplein 2 in Ridderkerk van 3 uur tot half 6 ’s middags, met allerlei verschillende activieiten. Opgeven is mogelijk tot 17 november a.s. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

• Het duo Amuse-oreille speelt in de Dorpskerk, Kerkplein 13, 3342 BJ in Hendrik-Ido-Ambacht vanaf 4 uur ‘s middags, het concert is georganiseerd door Duyschot Concerten. Toegang: € 10,-/CJP/65+: € 9,-. Onder de 18 jaar: gratis. Nadere informatie: www.duyschot.nl. Facebook: Duyschot Concerten.
• Glow in the Dark Aqua disco in Zwembad de Fakkel voor kinderen t/m 12 jaar en hun ouders van 6 tut 9 uur ’s avonds. Kaartjes zijn te koop bij de kassa van het zwembad voor € 4,- in de voorverkoop en voor € 5,- op de avond zelf. Voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben, zijn bandjes verplicht (ook te koop bij de kassa).

• Opening van de Kerst-expositie Glim en Glans van glaskunst en Sieraden in de galerie Regio Art Rijnmond, duurt tot en met 23 december, te bezichtigen iedere vrijdag en zaterdag van 1 tot 5 uur ’s middags aan het Noordeinde 7, 3201 AK in Spijkenisse.
• 80s, 90s en 00s Party in De Loods van 9 uur ’s avonds tot 2 uur ’s nachts. Een kaartje koop je voor € 5,00 exclusief servicekosten online via www.deloodsridderkerk.nl. Een kaartje aan de deur kost € 8,00. Minimumleeftijd 18-plus.

Woensdag 29 november:
• Sinterklaasfeest in de nieuwe gymzaal aan het Scheldeplein 2 in Bolnes (naast CBS de Fontein) voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar, hun ouders, grootouders en verzorgers van half 2 tot half 4 ’s middags. Inschrijven kan woensdag 25 oktober, 1 en 8 november tussen 11 uur ‘s ochtends en 1 uur ‘s middags bij het WVC Bolnes (Noordstraat 255a). De entree voor kinderen bedraagt € 5,00 en voor volwassenen € 1,00. Het is ook mogelijk om te betalen met de Ridderkerkpas. Neem voor meer informatie contact op met Eveline Freling via 06 – 526 162 30 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• Sinterklaasfeest in Wijkcentrum de Fuik van kwart over 2 tot 4 uur ’s middags voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. KAARTEN € 6 p.p. (incl. cadeautje en verrassing). Kaarten zijn verkrijgbaar in wijkcentrum de Fuik. Tijdens openingsuren Tel: 0180-499844

Vrijdag 1 december:
• Muziekvisite op de Reyerheem, Torenmolen 1 in Ridderkerk door de Reyerheem in samenwerking met het Servicebureau Onderwijs & Cultuur van 2 uur tot half 4 ’s middags.

Zaterdag 9 December:
• Kerstreis naar de Kerstmarkt in Brugge, België door Wijkvereniging Drievliet/’t Zand, waarbij iedereen kan deelnemen. Inschrijven kan in wijkcentrum de Fuik, en deelname kost €17,50 p.p. Vertrek uit Ridderkerk om 10.00 uur, en we vertrekken `s avonds weer om 21.00 uur uit Brugge. Alle verdere informatie is te vinden op onze website; www.wijkverenigingdrievlietzand.nl

Zaterdag 16 december:

• Kerstmarkt in de Oudheidkamer, Kerksingel 26 van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags. U kunt hiervoor nog spullen inleveren, te denken aan curiosa, kerstartikelen, puzzels, sieraden e.d. Deze kunnen tijdens de openingstijden afgeven aan de balie van de Oudheidkamer. Wegens de teruglopende belangstelling hiervoor wordt verzocht géén kleding, grammofoonplaten, CD’s en boeken meer aan te bieden.