Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Ridderkerk agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

 

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

 

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• aanleveren uitsluitend via e-mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. );
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

 

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

 

Zaterdag 23 september:
• Siggi’s Vikingfeest in Plaswijckpark, met bezoek van de Rotterdamse schrijfster Elisabeth Mollema op 23 en 24 september, waar in het Plaswijckpark verscheidene activiteiten te doen zijn tussen 11 uur ’s ochtends en 5 uur ’s middags. Voor meer informatie, kijk op de website www.plaswijckpark.nl ov bel met 010-4181836.

 

Woensdag 27 september:
• 2e hands kinderkleding en speelgoedbeurs in Wijkcentrum De Fuik, Voorn 10 in Ridderkerk/Drievliet van 9 tot 11 uur ’s ochtends. Op dinsdag 26 september kunt u van 9 tot 11 uur ’s ochtends kleding voor deze beurs inleveren. Voor meer informatie: www.wijkverenigingdrievlietzand.nl.
• Workshop ‘Voeding en Bewegen’ voor peuters van 2 tot 4 jaar en hun ouders door Ou-Ki, project ouderbetrokkenheid en onderdeel van Sport en Welzijn van 9 tot 11 uur ’s ochtends bij O.B.S. de Piramide, Burgemeester de Zeeuwstraat 294 in Ridderkerk. Neem voor meer informatie en/of aanmelden voor de workshop contact op met Conny Bothoff via 06 – 193 48 518 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Donderdag 28 september:
• Kom Erbij festival in het kader van de ‘week van de Eenzaamheid’ voor alle inwoners van Ridderkerk van 12 tot 4 uur ’s middags in Theater Het Plein, met om 12 uur ’s middags een Theetafel bij Grand Café Burgerzaken met zoete en hartige hapjes, hier wordt wel een eigen bijdrage gevraagd van € 10,-.U kunt vooraf een kaartje kopen aan de balie van SenW aan de Schoutstraat 5. Vanaf kwart over 1 ’s middags is er vrije inloop voor iedereen die het festival komt bezoeken. Heeft u vervoer nodig: het busje van SenW haalt en brengt u deze middag gratis. Graag wel even vooraf reserveren bij SenW. Neem contact op met SenW via 0180 – 432 350 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom langs aan het kantoor aan de Schoutstraat 5.

 

Zaterdag 30 september:
• Opnieuw een benefietconcert van Martin Mans, ditmaal onder de noemer ‘Breeplein Benefiet’, van 3 tot 4 uur ’s middags in de Breepleinkerk, Van Malsenstraat 104 in Rotterdam. Toegang is € 5,-. Online bestellen of reserveren kan op www.martinmans.nl  of 0625391903.
• Openingsconcert van een concertserie door Alisa van Dijk in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 in Dordrecht vanaf half 4 ’s middags. Toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat slechts 100 meter van de kerk.
• Donckse Family Fair op Buitenpklaats Het Huys Ten Donck door Stichting Het Huys ten Donck i.s.m. De Zoete Inval & boer Gijsbert Stok. Een leuke en leerzame dag voor jong en oud op buitenplaats Het Huys ten Donck te Ridderkerk met o.a. brocante fair, boerenmarkt, oude ambachten, dieren, kinderactiviteiten, demonstraties, voorstellingen, foodtrucks en afsluitend met een oogstfeest aan de Nieuwe Maas! Let op: u kunt bij de buitenplaats niet parkeren, dus komt allen op de fiets, met waterbus, bus of trein of parkeren op de publieke parkeerplaatsen genoemd in het vervoersadvies, zoals Parkeerterrein Beverwaard waar naast de pendelbus die wordt ingezet ook altijd met OV bereikbaar is. Bushalte Huys ten Donck is voor de deur! Tickets & meer info vindt u op www.huystendonck.nl/activiteiten . Aanmelden als standhouder of wilt u op een andere manier bijdragen aan het programma van de Donckse Family Fair? Neemt u contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zondag 1 oktober:
• Ter afsluiting van het zomerseizoen is er weer baasje/hondzwemmen in het buitenbad van zwembad De Fakkel van half 9 ’s ochtends tot 1 uur ’s middags. Het water van de buitenbaden zal in de weken erna verwijderd worden. Baasjes kunnen met hun honden de buitenbaden betreden via de uitgang van de ligweide. De entree bedraagt €1,00 per baas met één hond. De opbrengst gaat naar het goede doel KNGF Geleidehonden. Voor vragen kan men contact opnemen met het zwembad via 0180 – 491 122 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dinsdag 3 oktober:
• Workshop ‘De Pot Op met Stress’ van 7 tot 10 uur ’s avonds door coaches Vera de Groot en Jacqueline Rietveld van Avalon in de praktijk van Ervaarjeruimte in Dordrecht. Na de workshop kunnen de deelnemers hun stappenplan meteen gaan uitvoeren. Op 7 november is er een terugkommogelijkheid. In deze 'chatshop' kunnen deelnemers hun ervaringen met het stappenplan delen en aanvullende en verdiepende tips krijgen van de coaches. De chatshop vindt van half 8 tot 9 uur ‘s avonds plaats in de praktijk van Ervaarjeruimte in Dordrecht. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  De investering is 50 euro voor de workshop, 20 euro voor de chatshop en 70 euro bij aanmelden voor beide onderdelen. Meer informatie over de coaches en de workshop is te vinden op www.ervaarjeruimte.nu en www.avaloncoaching.nl
• Netwerkbijeenkomst ‘vinden en verbinden van migranten mantelzorgers’ in de theaterzaal van de Bibliotheek Aanzet in de Sint Jorisstraat door karaat Mantelzorg in samenwerking met Kenniscentrum Emancipatie Dona Daria van 2 tot 4 uur ’s middags. Voor meer informatie en aanmelden kan iedereen contact opnemen met Junaidah Beun van SenW via 0180 - 49 11 35 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vrijdag 6 oktober:
• Sport en Welzijn (SenW) organiseert van half 12 ’s ochtends tot 2 uur ’s middags de activiteit ‘Speeddaten voor 55-plussers’ in het WVC Slikkerveer. Bent u 55-plus, alleenstaand en wilt u ook graag een leuke partner ontmoeten om samen gezellige dingen te ondernemen? Meld u zich dan aan. De eigen bijdrage is € 6,50, incl. lunch. Meld u snel aan, want vol=vol! Inschrijving is definitief na betaling bij Sport en Welzijn, Schoutstraat 5. Voor vragen kunt u contact opnemen met Henny de Wilt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Frances Kroeze, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 0180 – 432 350

 

Zaterdag 7 oktober:
• Wijnavond in Wijncentrum de Fuik vanaf 8 uur ’s avonds. Kaarten zijn verkrijgbaar in Wijncentrum De Fuik, tel.nr. 0180-499844. Voor meer informatie: www.wijkverenigingdrievlietzand.nl

 

Zaterdag 14 oktober:
• Muzikale speldag voor verstandelijk beperkten van 12 tot 4 uur ’s middags in Aksent, Bachlaan 12 in Barendrecht, met allerlei gezellige activiteiten. Voor meer informatie: www.stichtingaavb.nl

 

Zaterdag 21 oktober:
• Bingomarathon in Wijkcentrum De Fuik. Inschrijven voor deze gezellige dag kan tijdens openingsuren in wijkcentrum de Fuik. Inschrijven kost €8 p.p. de kosten van de bingoboekjes voor deze dag kunt u vinden op onze website, waar ook alle verdere informatie op is te vinden: www.wijkverenigingdrievlietzand.nl