Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Internos2

Agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

 

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

 

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• aanleveren uitsluitend via e-mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. );
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

 

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

 

Zaterdag 29 april:
•    Eind & Oranjebal in Wijkcentrum De Fuik, Voorn 10 in Ridderkerk/Drievliet vanaf half 9 ’s avonds, kaarten kosten € 7,50, cursisten van de dans en countrylessen mogen gratis naar binnen. De kaarten zijn nu in de Fuik verkrijgbaar tijdens de openinstijden. Meer info: www.wijkverenigingdrievlietzand.nl.
•    Pianorecital door Matthijs van Wijhe in de Irenekerk in Slikkerveer van 5 tot 6 uur ’s middags. Toegang is gratis.
•    Repair Café in De Gasterij, Boksdoornstraat 80 in Ridderkerk is weer geopend van 10 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s middags. U kunt daar terecht met uw kapotte spullen, zoals: kleine elektrische apparaten, computers, i-pads, houten voorwerpen enz. enz. Wilt u op deze zaterdag ook uw eigen spulletjes verkopen dan kunt u voor € 5,00 een tafel huren in de Gasterij. Meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Maandag 1 mei:
•    Workshop kaarten maken in Gasterij de Ontmoeting, Boksdoornstraat 80 in Riddderkerk van 2 uur tot half 4 ’s middags. Kosten van deze cursus zijn € 2,50, inclusief koffie/thee met wat lekkers.

 

Dinsdag 2 mei:
•    Pittige Kanotocht voor stoere jongens en meisjes van 10 tot 15 jaar van 10 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s middags over de Blauwe Verbinding in Klimaatbuffer IJsselmonde door Natuurvereniging Eiland IJsselmonde. Dragen van een zwemvest is wel verplicht. Aanmelden is verplicht en kan via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van je naam, je leeftijd en een telefoonnummer thuis dat we kunnen gebruiken in geval van narigheid. Er is slechts plek voor 20 deelnemers. Meld je dus op tijd aan, vol is vol! Neem voldoende drinken mee, je droogt snel uit op het water zonder dat je dit doorhebt. Denk verder aan zonnebrand, een petje en eventueel een regenpak. De kosten voor deze dagtocht bedragen € 8,50 per persoon, inclusief materiaal. Lunch en drinken voor onderweg zelf meenemen. Voor meer informatie, kijk op: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl of www.ark.eu/gebieden/de-delta/ijsselmonde/koedood-en-zuidpolder .
•    Riedermarkt in de Riederborgh, Boksdoornstraat 2 in Ridderkerk met allerlei gezellige kramen met onder meer sieraden, zelfgemaakte artikelen en kaarten van 10 uur ’s ochtends tot half 4 ’s middags.
•    Inzameling oud papier door medewerkers van O.B.S. de Piramide. U kunt dit in bundels of dozen (liefst niet in plastic) buiten zetten bij de verzamelplaatsen voor het huisvuil in het Centrum en een deel van de Bloemenbuurt tussen 7 en 9 uur ‘s avonds.

 

Woensdag 3 mei:
•    Speeddate 55+ door Karaat Ridderkerk in het WVC Bolnes van half 1 tot 3 uur ’s middags. Eigen bijdrage bedraagt € 6,50, inclusief koffie/thee en lunch. Aanmelden kan vooraf tot 2 september aanstaande bij de balie van Karaat Ridderkerk, Schoutstraat 5 met opgaaf van interesse. Voor vragen, bel met Henny De Wilt via 0180-432350 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Ilse Schoolenberg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
•    Gratis Notarisspreekuur op het kantoor van Sport en Welzijn aan de Schoutstraat 5 in Ridderkerk van half 2 tot 3 uur ’s middags door dhr. Tup Jansen, verbonden aan Jansen Netwerk Notarissen in Ridderkerk. Overige data voor de spreekuren zijn op 7 juni en 5 juli. Om het spreekuur te kunnen bezoeken, dient u zich vooraf aan te melden bij SenW. Kom voor aanmelden langs op het kantoor aan de Schoutstraat, of meld u aan via telefoonnummer 0180 – 432 350.

 

Donderdag 4 mei:
•    Tabletlessen op het Aafje Ontmoetingsplein in de Reyerheem, Torenmolen 1 in Ridderkerk door Aafje in Samenwerking met de Tablet Student. De cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur van kwart over 3 tot kwart voor 5 ’s middags, Hemelvaartsdag uitgezonderd. Heeft u interesse gekregen? Of wilt u gewoon wat meer informatie? Bellen kan naar 010 2613610. U kunt ook even een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
•    Surprisebios in de Bibliotheek Ridderkerk voor iedereen vanaf 12 jaar, met een spannende film die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Dit begint om 2 uur ’s middags, toegang is gratis en reserveren kan bij de Balie van de Bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl .
•    Zangavond in het kader van de Dodenherdenking en bevrijding in de Ichthuskerk, Vlietplein 1 in Ridderkerk vanaf kwart voor 8 ’s avonds, met om 8 uur ’s avonds twee minuten stilte na de taptoe, waarna staande het Wilhelmus wordt gezongen. Toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang, die na aftrek van de onkosten bestemd is voor het actiecomité ‘Hoop voor Kinderen’.


Vrijdag 5 mei:
•    Bevrijdingsconcert door muziekvereniging Harmonie in het Electropark in Slikkerveer op het pleintje voor de Irenekerk vanaf half 8 ’s avonds. Toegang is gratis, wel zijn er loten verkrijgbaar voor de jubileumloterij op 15 juni aanstaande voor € 2,- per stuk. Ook zijn er tijdens dit concert kaarten verkrijgbaar voor het grandioze jubileumconcert op 17 juni aanstaande in Sporthal de Fakkel voor € 17,50 per stuk.

 

Zaterdag 6 mei:
•    Molukse Moskee Bait Al-Rahmaan Ridderkerk organiseert een Oosterse Markt. Er zullen diverse kraampjes zijn waarbij oosterse hapjes (Indonesisch, Marokkaans, Afghaans), snuisterijen, islamitische spulletjes en boeken verkocht worden. Ook worden er rondleidingen gegeven in de moskee. Altijd al een kijkje willen nemen in de moskee? Kom dan naar de Oosterse Markt! Gratis entree.  
•    Postzegel- en muntenbeurs door Ambachtse Filatelisten Vereniging in Wielstaete, van Kijfhoekstraat 146 in Hendrik-Ido-Ambacht van 12 tot 4 uur ’s middags, toegang is gratis.

 

Maandag 8 mei:
•    Alzheimer Café Ridderkerk in Gasterij ‘De Ontmoeting, Boksdoornstraat 80 van half 8 tot kwart over 9 ’s avonds, met dit keer als thema de beslissingen rond het levenseinde in het kader van dementie. Aanmelden is niet nodig.
•    Modeshow vanaf 2 uur ‘s middags door Meijssen Mode uit Oegstgeest in het Wijkvoorzieningencentrum Bolnes, Noordstraat 255a in Ridderkerk. Toegang is gratis. Na de modeshow is er een verloting en vindt de verkoop plaats.
•    Voorjaarsbingo in Gasterij De Ontmoeting, Boksdoornstraat 80 in Ridderkerk vanaf 2 uur ‘s middags. Entree is € 3,50, inclusief 2x koffie/thee met wat lekkers.

 

Dinsdag 9 mei:
•    Spreekuur rijbewijskeuring voor Senioren, Chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten omtrent verlenging van hun rijbewijs. Voor senioren kost de keuring € 35,- en € 55,- voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en afspraak kunt u tijdens kantooruren bellen naar 088-2323300, of zelf een datum plannen via www.regelzorg.nl.
•    Informatieavond en spreekuur over hooikoorts bij het Jordens Fysio Medisch Centrum aan de Marijke Staete 6 in Krimpen aan de Lek vanaf half 8 ’s avonds, toegang is gratis. Aanmelden kan aan de balie van Jordens Fysio Medisch Centrum, maar ook telefonisch (0180-398929) of per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
•    Voorleeshalfuurtje voor peuters van half 11 tot 11 uur ’s ochtends in Bibliotheek Ridderkerk Centrum, toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.
•    Expositie 25 Jaar Bibliotheek Ridderkerk aan het Sint-Joris Plein door Fotoclub Ridderkerk. Toegang is gratis en het is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De Expositie duurt tot en met 9 juni aanstaande.

 

Woensdag 10 mei:
•    Creatieve doe- en smulmiddag door het opbouwwerk van Sport en Welzijn, waarbij moeders en/of voogden van de wijk Bolnes in het zonnetje gezet worden en getrakteerd worden op een gezellige, creatieve workshops samen met hun kinderen. De moeders en hun kinderen (van 4 tot 12 jaar) zijn welkom in het WVC Bolnes van 1 tot 4 uur 's middags. De workshops zijn gratis en ontmoeting staat deze middag centraal. Aanmelden voor de ‘Moederdag in Bolnes’ kan tot 20 april bij Eveline Freling via 06 – 526 16 230 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Geef aan met hoeveel personen (moeders en kinderen) je komt en of er allergieën zijn in verband met de bonbon workshop. Deze middag wordt gratis aangeboden, dus geef je snel op voor de workshops want vol is vol.
•    Port Exhibition Rotterdam (Mosselen aan de Maas) in het nostalgische RDM Events (Rotterdamse Droogdok Maatschappij) van 1 uur ’s middags tot 10 uur ’s avonds, ook op donderdag 11 mei. Voor meer informatie www.portexrotterdam.com of tel: 010- 2400122.

 

Donderdag 11 mei:
•    Informatieavond in Bibliotheek Ridderkerk Centrum met als thema: Gezond en Wel: De Overgang (Vrouwelijke hormonen en de leeftijd van 40+) van half 8 tot 10 uur. Toegang is gratis.

 

Vrijdag 12 mei:
•    Koffie met een oncoloog in Bibliotheek Ridderkerk van half 11 tot 12 uur ’s ochtends. Een oncoloog biedt zorg aan patiënten met kanker en is met name verantwoordelijk voor de behandeling. Tijdens deze ochtend gaan we op een luchtige manier met elkaar in gesprek over dit zware onderwerp. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen. Reserveren is niet nodig. Er is vrije inloop. Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekaanzet.nl .

 

Vrijdag 19 mei:
•    Muziekvereniging Harmonie in Slikkerveer houdt weer haar jaarlijkse rommelmarkt, welke nu extra feestelijk en groot is in het kader van het 125-jarig bestaan van de vereniging. Ook nu zoeken ze weer naar spullen om uit te stallen voor deze rommelmarkt, zoals tweedehands meubels, tv’s, speelgoed, boeken, kleding en huishoudartikelen. U kunt vanaf deze week weer bellen naar 0180-418072 (na 2 uur ‘s middags) voor een ophaalafspraak. Natuurlijk kunt u ook tijdens de repetitieavonden (maandag- dinsdag en donderdagavond) uw spullen zelf langs brengen aan de Prinsenstraat 76.

 

Donderdag 25 mei:
•    Concert door Martin Mans in het kader van zijn 40-jarig jubileum in de Laurenskerk in Rotterdam. Het concert begint om 8 uur ’s avonds. Toegang: € 10,-. Online € 9,-. Leden PCOB, KBO en ANBO € 8,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-. Reserveren: www.martinmans.nl of t. 06-25391903. Ook kaartverkoop aan de kerk.

 

Maandag 29 mei:
•    Start van de 69e editie van de Ridderkerkse Avond4daagse met als thema Kleurrijk. Dit evenement duurt tot en met donderdag 1 juni. Inschrijven is nu mogelijk en nu ook met de Ridderkerkpas. Deelnemers met een Ridderkerkpas kunnen zich op maandag en vrijdag tussen 9 uur ‘s ochtends en 12 uur ‘s middag inschrijven bij het kantoor van S&W in de hal van zwembad de Fakkel. Voorinschrijving eindigt op zaterdag 20 mei. Deelname kost € 6,- per persoon ongeacht de afstand. Hiervoor ontvangen de deelnemers een routeboekje, startkaart, keycord, elke dag een attentie en een medaille. Na-inschrijven kan op maandag 29 mei tussen kwart voor 6 en kwart voor 7 ‘s avonds in de kantine van S.v. Saturnus en kost € 7,50 per persoon. Dit jaar start de Avond4daagse Ridderkerk op maandag, dinsdag en woensdag, de 10 km om half 7 en 5 km om kwart voor 7. Op donderdagavond zijn de start en finish op het Koningsplein. Dan start de 10 km om kwart over 6 en de 5 km om kwart voor 7. Actuele informatie over de Avond4daagse Ridderkerk is te vinden op de website van Stichting evenementen Ridderkerk en facebook pagina. Vragen kunnen gesteld worden Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dinsdag 6 juni:
•    Spreekuur rijbewijskeuring voor Senioren, Chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten omtrent verlenging van hun rijbewijs. Voor senioren kost de keuring € 35,- en € 55,- voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en afspraak kunt u tijdens kantooruren bellen naar 088-2323300, of zelf een datum plannen via www.regelzorg.nl

 

Vrijdag 9 juni:
•    Tweede bedrijventoernooi door de Ridderkerkse Badmintonvereniging Ribad, waarin alle ondernemers uit de Gemeente Ridderkerk worden uitgedaagd om de strijd me elkaar aan te gaan. Tijdens een sportief doch gezellig toernooi ontmoeten de bedrijven elkaar op de baan in Sporthal Drievliet. Ieder team bestaat uit 4 tot 6 deelnemers per bedrijf. Natuurlijk kan er door ondernemersverenigingen, bedrijventerreinen en zakenpartners ook een gezamenlijk team worden ingeschreven. Wie wint het bedrijventoernooi 2017? Zorg dat uw onderneming kans maakt op de titel! De avond wordt afgesloten met een gezellige borrel in het sportcafé om de onderlinge contacten te versterken en gezamenlijk het weekend in te luiden. Voorafgaand het toernooi staat een licht en sportief diner klaar voor de deelnemers. De deelnamekosten bedragen 75 euro per team. Inschrijven kan tot 15 mei per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zaterdag 17 juni:
•    Jaarlijkse Haringparty in Wijkcentrum De Fuik, Voorn 10 in Ridderkerk vanaf half 9 ’s avonds. Kaarten kosten € 10,- incl. haring en een heerlijk buffet en zijn nu al in Wijkcentrum De Fuik te koop.